Ексклюзиви
понеділок, 10 вересня 2007 16:02

Книжку Григорія Чапкіса продали за шість тисяч гривень

Мемуари 77-річного хореографа Григорія Чапкіса "Танець і любов: секрети довголіття" вийшли в київському видавництві "Ательє 16" накладом 3 тис. примірників.

Книжка написана російською мовою. У першому розділі Чапкіс розповідає про ансамбль Павла Вірського, в якому танцював 27 років. У другому згадує телепроект "Танці з зірками", де був у журі. А третій розділ хореограф присвятив жінкам, які справили на нього враження.

— Є навіть історія повії, — розповідає хореограф "ГПУ". — Із нею я розмовляв в Італії, куди приїхав у гості до доньки Лілії. У ресторані повія з Росії попросила "зняти" її хоча б на 20 хвилин, — згадує Чапкіс. — Сказала, три вечори не мала клієнтів. За це її можуть вигнати з роботи. Я заплатив їй за годину. Дівчина сіла за наш столик і розповідала, як працюють російські повії в Італії.

— Видавав книжку за власні кошти, — каже автор. — Заплатив лише по 22 гривні за примірник. Над мемуарами працював кілька місяців. Міг тиждень нічого не писати, а потім прокинутися вночі і написати десять сторінок.

Минулого тижня перший примірник мемуарів продали на закритому аукціоні в ресторані столичного готелю "Прем"єр-палац".

— За столами сиділи бізнесмени й політики, — розповідає Чапкіс. — На аукціон виставляли хто що хотів. Ірина Білик передала картину. Зібрали понад сто тисяч гривень. Я станцював перед гостями, а після виступу сказав про свою книгу. Її відразу зробили лотом зі стартовою ціною 500 гривень. А продали за шість тисяч бізнесменові Ахмету. Він навіть російською не розмовляє.

У книгарнях книжку Чапкіса не продаватимуть. Купити її можна у школі хореографа на Оболоні за 30 грн.

Зараз ви читаєте новину «Книжку Григорія Чапкіса продали за шість тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути