пʼятниця, 09 листопада 2007 07:05

Від Теребовлі від"єдналися 530 жителів

Частина жителів райцентру Теребовля Тернопільської області  вирішили об"єднатися в окреме село. Їхнє бажання на референдумі підтримали жителі всієї Теребовлі.

У 60-х роках минулого століття в селі Боричівка, що за 10 км від Теребовлі, розформували сільраду. Село приєднали до міста.

— Знаєте, як то є, як господаря в хаті немає, — розповідає одна з ініціаторок референдуму Іванна Нагірна, 34 роки. — Дороги розбиті, не освітлені. Сміття не вивозять. Свого депутата в міськраді немає. За кожною довідкою потрібно за 10 кілометрів їхати до міста.

У Боричівці проживають близько 530 осіб. Люди вирішили від"єднатися від міста й утворити сільраду.

У неділю 4 листопада провели референдум. На нього прийшло майже 60% городян. Абсолютна більшість проголосувала за те, щоб Боричівка була окремою адміністративною одиницею.

— До списків було включено 11685 жителів, і лише 453 проголосувало проти, — говорить голова Теребовлянської міської виборчої комісії Олег Конопка, 66 років. — Проте процес формування адміністративної одиниці довгий. Рішення референдуму мають затвердити районна, обласна та Верховна Рада.

Зараз ви читаєте новину «Від Теребовлі від"єдналися 530 жителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути