понеділок, 10 грудня 2007 09:16

Волга створив "Союз лівих сил"

Волга створив "Союз лівих сил"
У суботу відбувся засновницький з`їзд партії "Союз лівих сил" (СЛС), яку очолив депутат Верховної ради V скликання Василь Волга. За словами Волги, однією з головних цілей нової політичної сили є "об`єднання лівого руху", пише Коммерсантъ-Україна.

Значна частина делегатів (а їх було зареєстровано 483 людини) на перевірку виявилася представниками громадської організації "Громадський контроль", яку очолює ініціатор створення СЛС Василь Волга. За його ж твердженням, серед запрошених на засновницький з`їзд були і "представники політичних партій". Зокрема, Партії відродження українського села, "Нової демократії", Всеукраїнського об`єднання лівих "Справедливість", партії "Русь", Прогресивної соціалістичної партії і КПУ.

"Наше завдання – створити справжню ліву всенародну партію. Пропоную назвати її "Союз лівих сил"", - заявив Волга. За його словами, нова партія повинна зупинити "приватизацію стратегічних підприємств", відстоювати політику "активного нейтралітету" України і добитися надання російській мові статусу другої державної.

Як відзначає видання, ідея об`єднання політичних сил лівоцентристського і соціал-демократичного толку не є новою. Зараз подібні переговори ведуть СПУ і СДПУ(о). Раніше із закликом до об`єднання лівих партій виступала Компартія.

Представники цих партій скептично відносяться до ініціатив Василя Волги.

"Спроби деяких політиків створити щось нове і об`єднати когось навколо себе рано чи пізно приведуть до провалу. Політичні сили повинні об`єднуватися навколо ідеології, а не навколо персоналій або окремих політичних партій", - заявив вчора заступник глави СДПУ(о) Ігор Шурма.

"Об`єднання повинне йти не шляхом дроблення і створення нових структур, а шляхом консолідації тих, що вже існують. Давно минув той час, коли партії росли як гриби після дощу. Зараз партія повинна створюватися на якій-небудь ідеологічній основі", - пояснив народний депутат від КПУ Олександр Голуб, пише Коммерсантъ-Україна.


Зараз ви читаєте новину «Волга створив "Союз лівих сил"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути