Ексклюзиви
четвер, 13 грудня 2007 10:37

"Путіна вб"ють 7 січня 2008 року"

"Путіна вб"ють 7 січня 2008 року"

Сьогодні у Вашингтоні буде представлена доповідь "Альтернативні сценарії майбутнього Росії", підготовлений авторитетним неурядовим Центром стратегічних досліджень. Разом з традиційною критикою російської демократії окремі оцінки доповіді звучать фантастично. Найскандальніша з них - припущення про те, що президент РФ Володимир Путін буде убитий 7 січня 2008 року в Москві.

На обкладинці звіту розміщено п"ять фотографій. На думку авторів і видавців вони представляють збірний образ Росії. На них відображені російський президент Володимир Путін на зустрічі лідерів G8 і на зустрічі з головою КНР Ху Цзіньтао, недавній арешт лідера "Іншої Росії" Гарі Каспарова, покриті снігом нафтові вежі і вчителька з дітьми в комп"ютерному класі.

Не дивлячись на те, що запропоновані американськими експертами сценарії розвитку Росії місцями помітно відрізняються один від одного, відображаючи особисту точку зору того або іншого автора, по ряду принципових моментів дослідники дотримуються єдиної позиції. Так, автори упевнені в тому, що в найближчі десять років Росія не стане зрілою демократією. Що ж до нинішньої політичної стабільності, то автори не вважають її достатньо стійкою.

Найбільш скандальну частину дослідження складають міркування про майбутнє російської політики та її головних дійових осіб. На думку Томаса Грема, одного з авторів дослідження, "Володимир Путін м"яко передасть владу вибраному ним наступникові та почне тихо йти з сцени по мірі консолідації влади новим президентом". Як вважає пан Грем, наступник Володимира Путіна очолюватиме країну впродовж восьми років, після чого так само м"яко передасть владу наступному вибраному ним кандидатові в президенти.

Дисонансом цьому досить спокійному сценарію звучить версія, висунута Ендрю Качинсом. Автор, відомий своїми політичними прогнозами, виступив в невластивій йому ролі ворожки. Він передбачив, що "Росія та світ будуть приголомшені вбивством Володимира Путіна на виході з храму Христа Спасителя після північної меси 7 січня 2008 року".

Пан Качинс вважає, що вбивць Володимира Путіна не знайдуть, а Росію відразу ж охопить хаос, в результаті якого відбудеться обвал біржового ринку, почнуться масові страйки і демонстрації, які призведуть до введення в країні надзвичайного положення 20 січня 2008 року, повідомляє TOPNEWS.

Зараз ви читаєте новину «"Путіна вб"ють 7 січня 2008 року"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути