Ексклюзиви
пʼятниця, 14 грудня 2007 16:51

"Згода прийняти збірну Англії — це ще один виклик Капелло самому собі"

Автор: фото: REUTERS/Andrea Comas
  Фабіо Капелло підписав контракт до 1 липня 2010 року. Він щороку зароблятиме 5,5 мільйона євро
Фабіо Капелло підписав контракт до 1 липня 2010 року. Він щороку зароблятиме 5,5 мільйона євро

Керівництво англійської футбольної Асоціації призначило головного тренера національної команди. Ним став 61-річний італієць Фабіо Капелло. Він підписав контракт до 1 липня 2010 року з можливістю його продовження. Згідно з умовами угоди, італієць зароблятиме 5,5 млн євро на рік. Його помічниками стануть Франко Бальдіні, колишній асистент Капелло в "Реалі", та Стюарт Пірс, екс-гравець збірної Англії та тренер "Манчестер Сіті".

Капелло — другий іноземний тренер у історії збірної Англії. Першим був швед Свен-ґоран Ерікссон, який працював із 2001-го по 2006 рік. Його команда постійно потрапляла до фінальних частин світової та континентальної першостей, але програвала в чвертьфіналах. Торік улітку англійську збірну очолив колишній наставник "Мідлсбро" Стів Макларен. Він провалив відбір на Євро-2008. Англія не зуміла вийти до фінальної частини. Тренера негайно  звільнили.

— Капелло заявив про готовність прийняти Англію, як тільки відставили Макларена, — каже заслужений тренер України В"ячеслав Грозний, 51 рік. — Фахівець такого калібру не може розмінюватися на дрібні запрошення. Згода прийняти збірну Англії — це ще один виклик Капелло самому собі. Гроші тут справа другорядна: італієць — фахівець високого рівня, а в англійської футбольної асоціації є можливості задовольнити фінансові умови тренера.

Команди, які тренував Капелло, сповідували прагматичний футбол.

Авторитетів Капелло не визнає

— Капелло вміє ставити оборону, — погоджується Грозний. — В Англії в нього не буде проблем: збірна має класних захисників — Террі, Фердінанда, Ешлі Коула, Річардса. Ігровий стиль англійців навряд чи істотно зміниться, але з порядком, мотивацією проблем не буде. Зірки теж потраплятимуть до складу, тільки якщо будуть готовими до гри, а не через гучність імені. Авторитетів Капелло не визнає — ґулліт, Папен, Бекхем свого часу це на собі відчули.

Проблема Фабіо — це вибір виконавців. Він раніше працював лише з клубами. Якщо була проблемна позиція, можна було її "закрити" гравцем будь-якої національності. У збірній є географічне обмеження. Недолік і в мовному бар"єрі: Капелло не досконало володіє англійською.

Капелло — вінценосний тренер. Він тренував "Мілан", "Ювентус", "Рому", "Реал" і незмінно ставав чемпіоном Італії та Іспанії. Невдалим було лише повернення до "Мілана" 1997-го, коли команда посіла десяте місце в чемпіонаті і програла фінал Кубка Італії.

Серед учасників шостої відбірної групи без тренера залишається збірна України. Її колишній наставник Олег Блохін дев"ять днів тому оголосив про відставку. А вчора його представили як головного тренера ФК "Москва", четвертої команди російської прем"єр-ліги.

Зараз ви читаєте новину «"Згода прийняти збірну Англії — це ще один виклик Капелло самому собі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути