четвер, 20 грудня 2007 08:12

Путін звинуватив США у руйнуванні України

Путін звинуватив США у руйнуванні України
Президент Росії Володимир Путін вважає, що США "почали руйнувати Україну", штучно розділивши її суспільство на "проросійські" і "проамериканські" сили і зробивши підтримку останнім.

Про це Путін сказав в інтерв"ю американському журналу TIME, який назвав його Людиною року, повідомляє ПРАЙМ-ТАСС.

"Ситуація, що має місце (в Україні), мені здається небезпечною", - відзначив він.

"Там потрібно робити все для того, щоб консолідувати суспільство і консолідувати країну. Було б правильно, якби так звані проросійські і прозахідні сили об"єдналися і подумали про майбутнє своєї власної держави, створили б таку структуру влади, яка б обєднувала, скріплювала єдність націй, а не поділяла б її на західників і східників, або на жителів півдня", - вважає він.

Зараз же, на його думку, "знову відбувається рух у напрямку руйнування". "Дуже шкода, тому що Україна - дуже близька для нас країна, і ми щиро хочемо, щоб там, зрештою, наступив мир, спокій і були створені умови для поступального розвитку", - сказав він.

У бесіді з журналістами Путін запропонував "не ходити коло та навколо, як у нас говорять, "як кіт навколо гарячої каші", "називати речі своїми іменами" і "говорити по-чесному".

"Чомусь США вирішили, що в Україні є частина політичної еліти, що є проамериканською, а частина - проросійською, і вирішили підтримати ту частину, що вони вважали проамериканською, так званих "помаранчевих революціонерів", - заявив Путін, назвавши це рішення "помилкою".

"Краще дати людям самим вирішувати внутрішні проблеми. Ви їх підтримали в діях, що явно носять антиконституційний характер, адже усе, що там було зроблено, усе - у порушення Конституції", - підкреслив Путін.

"Це породило недовіру різних політичних сил і груп населення всередині самої України один до одного. Цими діями ви почали руйнувати Україну, її територіальну цілісність і підривати її суверенітет", - заявив він.

"От що зробили Сполучені Штати в Україні; те ж саме відбувається й у Грузії", - додав Путін.

Президент нагадав, що Москва закликала "залишити Україну в спокої", "дати їм самим розібратися". "Цей конфлікт продовжується дотепер, країна цілком дестабілізована, і, зважаючи на все, такий стан збережеться ще досить довго", - поскаржився Путін.

"Але коли усі побачили, що відбувається дестабілізація, щоб остаточно не руйнувати і не дестабілізувати Україну, спробували змусити Росію субсидіювати українську економіку", - сказав Путін, нагадавши про тиск на РФ у зв"язку з підвищенням цін на енергоносії для країн СНД.

"Якщо ви хочете когось підтримати, сплатіть за це, але ніхто ж платити не хоче", - сказав Путін.


За матеріалами: Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «Путін звинуватив США у руйнуванні України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути