субота, 29 грудня 2007 14:08

У Пакистані поновилися виступи опозиції проти вбивства Бхутто

У ряді пакистанських міст поновилися виступи опозиції, пов"язані з вбивством два дні тому популярного опозиційного лідера Беназір Бхутто, повідомляють місцеві приватні телеканали.

За цими даними, більше 10 тисяч чоловік вийшли в суботу на вулиці адміністративної столиці провінції Пенджаб міста Лахора. Натовпи несуть портрети Бхутто і прапори Партії пакистанського народу (ППН), якою вона керувала. Учасники акції викрикують антиурядові гасла.

Виступи опозиції проходять в містах Карачі, Хайдерабад, Мултан, Пешарар. Проте, як вважають оглядачі, їх напруження вже не такий гострий, як ще добу тому.

Масова маніфестація протесту пройшла в місті Равалпінді по сусідству із столицею Ісламабадом. Більше тисячі людей влаштували мітинг недалеко від офісу проурядової партії Мусульманська ліга Пакистану. Протестуючі викрикували гасла: "Мушарраф - собака і вбивця!" і "Мушарраф, забирайся геть!" Вони палили плакати проурядових партій і передвиборні портрети політиків, лояльних властям.

Поліція розігнала натовп. Правоохоронні органи застосовували палиці і сльозоточивий газ.

У столиці Ісламабаді в торговому районі Аабпара і на прилеглих вулицях групи протестуючих, в основному молодь, влаштували демонстративне спалювання передвиборних плакатів партій, що підтримують президента. Натовп викрикував прокляття в адресу Мушаррафа і палив автопокришки.

Поліцейські застосували водомети для розгону протестуючих. Виступи протесту періодично спалахують в різних частинах міста, але серйозних зіткненні поки не відбулося. Поліція при цьому заявляє, що контролює ситуацію в столиці.

Хвилювання і безлади почалися в Пакистані, коли стало відомо, що екс-прем"єр Пакистану Беназір Бхутто померла від важкого поранення, отриманого при теракті під час багатотисячного опозиційного мітингу в місті Равалпінді.

Під час вибуху, за останніми уточненими даними, загинули 26 і поранено близько 90 чоловік.

Бхутто повернулася на батьківщину 18 жовтня цього року. В день повернення, коли її кортеж рухався по одній з центральних вулиць Карачі, відбулися два вибухи, які забрали життя більше 140 чоловік.

У Пакистані 8 січня повинні пройти загальні парламентські вибори. Партія, яку очолювала Беназір Бхутто, мала намір взяти в них участь, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Пакистані поновилися виступи опозиції проти вбивства Бхутто ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути