Ексклюзиви
неділя, 13 січня 2008 12:41

Україна хоче скоріше почати переговори з Росією про виведення Чорноморського флоту

Україна наполягатиме на початку переговорів з РФ про підготовку до поступового висновку ЧФ Росії з території України, заявив в інтерв"ю, опублікованому сьогодні, 12 січня, в тижневику Дзеркало тижня глава МЗС України Володимир Огризко.

"Безумовно, вивести таку військову силу як флот - справа не на півроку і навіть не року. Все повинно бути добре підготовлено. І ми б хотіли, щоб цей вивід був проведений цивілізовано. Щоб після нього не залишилися казарми і будови, непридатні для подальшого використання. Ми хотіли б, щоб все було проведено розумно, продумано, щоб після виведення флоту у нас були нормальні умови для використання нашого майна", сказав Огризко.

"Адже сьогодні російська сторона користується, нагадаю, українським майном. Ми не хотіли б, щоб після виводу якісь території виявилися забрудненими, не хотіли б, щоб залишалися якісь проблеми, пов"язані з питаннями про власність тих або інших об"єктів, які з"явилися після того, як були підписані угоди, не хотіли б, щоб було знищено майно, що належить нашій державі", - завив міністр.

Міністр припускає, після наступного засідання відповідної підкомісії, яке повинне відбутися в Москві 24 січня, сторони зможуть перейти до деяких практичних кроків для того, щоб цей процес прискорити.

У червні 2007 року Україна закликала Росію прискорити переговорний процес по перебуванню ЧФ Росії на території України. Президент гарантує, що Україна дотримуватиметься положень угоди про статус і умови перебування ЧФ РФ на території України, яка діє до 2017 року. У липні Ющенко заявив, що розмір орендної плати за базування російського ЧФ в Криму, яка, згідно домовленостям, складає щорічно 97,75 мільйонів доларів, змінюватиметься, повідомляє Дзеркало тижня.

Зараз ви читаєте новину «Україна хоче скоріше почати переговори з Росією про виведення Чорноморського флоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути