неділя, 20 січня 2008 12:18

Велика Британія готується вислати більше 30 російських дипломатів

Велика Британія готується вислати більше 30 російських дипломатів
Уряд Великобританії готується вислати щонайменше 34 російських дипломатів у відповідь на припинення роботи відділень Британської ради в Росії, затверджує інтернет-сайт британського видання Daily Mail.

За даними видання, служба безпеки МІ-5 вже підготувала список співробітників посольства РФ. Газета називає їх "шпигунами" і "агентами".

Такі заходи плануються у відповідь на "залякування британських дипломатів і співробітників Британської ради в Росії", йдеться в повідомленні.

МЗС Росії зажадав з 1 січня припинити роботу офісів Британської ради через відсутність нормативно-правової бази, регулюючої діяльність ради в РФ. Проте відділення продовжили роботу в звичайному режимі після новорічних свят. МЗС РФ оголосив, що не видасть візи співробітникам генконсульств Великобританії в Санкт-Петербурзі і Єкатеринбургу, а також новим співробітникам, які направляються на роботу в генконсульства в цих містах для забезпечення діяльності БР. Після цього відділення Британської ради припинили роботу.

Глава МЗС Великобританії Девід Мілібанд заявив 17 січня, що Лондон не прийматиме ніяких заходів у відповідь на дії Росії. Міністр нагадав, що відносно РФ літом 2007 року були прийняті ряд адміністративних заходів у відповідь на відмову видати Сполученому Королівству бізнесмена Андрія Лугового, обвинуваченого британською стороною у вбивстві екс-офіцера ФСБ Олександра Литвиненка. Ці заходи включали обмеження у видачі віз для ряду російських чиновників і припинення переговорів з спрощення візового режиму, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія готується вислати більше 30 російських дипломатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути