Ексклюзиви
вівторок, 22 січня 2008 12:33

Фіделя Кастро знову обрано депутатом кубинського парламенту

Кубинський лідер Фідель Кастро переобраний депутатом Національної асамблеї (парламенту) країни, повідомила на прес-конференції в Гавані міністр юстиції Куби Марія Реус. За її словами, недільні парламентські вибори пройшли "з повним успіхом, у них взяли участь 95% громадян Куби, що мають право голосу". Вона додала, що близько 4% бюлетенів залишилися невикористаними, а 1% анульовано. Нагадаємо, в процесі волевиявлення також взяв участь Фідель Кастро, який відновлюється після важкої операції на кишечнику. Він скористався своїм правом голосу, запросивши представників виборчої дільниці  в реабілітаційний центр, де проходить курс лікування. У письмовому посланні, яке було зачитано виборцям, Кастро відзначив, що проголосував блоком за всіх кандидатів, як він сам закликав населення напередодні виборів. Кубинський лідер закінчив свій лист традиційним на Кубі гаслом: "Батьківщина або смерть! Ми переможемо!".

Очікується, що депутати нового скликання розпочнуть роботу 24 лютого. Тоді депутати повинні будуть вибрати державну раду, головою якої був і може стати знов 81-річний Кастро. Тим часом фактичне керівництво Кубою вже протягом півтора року  здійснює брат Фіделя Кастро - Рауль. Кубинський лідер делегував йому свої повноваження зважаючи на погіршення стану здоров"я після серйозної внутрішньопорожнинної операції. Минулого тижня Фідель Кастро знов з"явився на "блакитних екранах" Куби після тривалої перерви. Місцеве телебачення показало момент зустрічі кубинського лідера з президентом Бразилії Луїсом Інасіо Лулой да Силвой, який знаходився з візитом у карибській країні.

На короткому відеоролику тривалістю близько двох хвилин,  Кастро якийсь час говорив з своїм співбесідником стоячи, активно жестикулюючи під час бесіди. На ролику знятий момент, коли кубинський лідер фотографував свого співбесідника. Фідель, який був одягнений в спортивний костюм поверх лікарняної піжами, помітно окріп після важкої операції на кишечнику. Зустріч з Лулой да Силвой він закінчив фразою: "Я почуваюся дуже добре".

За підсумками зустрічі з Фіделем, яка тривала дві з половиною години, Лула да Силва заявив, що кубинський лідер готовий незабаром "повернутися до виконання своєї політичної ролі" на Кубі, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Фіделя Кастро знову обрано депутатом кубинського парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути