Ексклюзиви
середа, 30 січня 2008 08:15

Черномирдін: Україна не зможе бути незалежною від Росії

Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін вважає, що Україна навряд чи може бути незалежною від Росії в газових питаннях. Про це він заявив сьогодні журналістам.

Зокрема, відповідаючи на запитання, чи можливо, щоб Україна не залежала від РФ в газових питаннях, Черномирдін сказав: "Думаю, що ні. Газ, який видобувається в РФ, це єдина на сьогодні складова, яка забезпечує не тільки Росію і пострадянський простір, але і весь Європейський континент, а зараз вже ми на Азію йдемо".

"Для того, щоб щось побудувати, потрібно щось мати"

Він також відзначив, що не чув заяви прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко про намір побудувати новий газопровід "Білий потік", який в обхід Росії з`єднає країни Центральної Азії з державами ЄС через Чорне море і Україну.

При цьому Черномирдін сказав, що Україна може будувати цей газопровід, але "для того, щоб щось побудувати, потрібно щось мати".

28 січня в Брюсселі Тимошенко заявила про намір спільно з Євросоюзом побудувати новий газопровід "Білий потік", який з`єднає країни Центральної Азії з державами ЄС через Чорне море і Україну.

Ідея "Білого потоку" (White Stream) полягає в будівництві газопроводу з Туркменістану через Азербайджан в грузинський порт Супса, і потім по дну Чорного моря через Крим у напрямі Європейського Союзу.

Вперше Тимошенко висунула ідею створення газопроводу White Stream ще в 2005 році, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Черномирдін: Україна не зможе бути незалежною від Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути