середа, 30 січня 2008 10:28

Омельченко: "Переобирати Черновецького і Добкіна немає жодних підстав"

Члени парламентського комітету з питань державного будівництва Олександр Омельченко і Анатолій Матвієнко вважають, що для дострокових виборів депутатів Київської і Харківської міськрад у Верховної Ради поки немає ніяких юридичних підстав, повідомляє "Комерсант".

Вчора Анатолій Матвієнко від фракції НУ-НС заявив, що упевнений в тому, в 2008 році перевиборів депутатів місцевих рад і мерів міст не буде.

Зокрема він сказав, що "дострокові вибори потрібні тільки за умови, що в розділ Конституції про місцеве самоврядування ми внесемо зміни, передбачені законопроектом N3207-1".

"Думаю, якщо ми працюватимемо дуже швидко, то найраніша дата дострокових виборів в місцеві ради - це березень 2009 року", - зазначив він.

Нагадаємо, що НУ-НС і БЮТ в передвиборних обіцянках казали про переобрання депутатів Київської і Харківської міськрад.

Голова парламентського комітету з питань державного будівництва Олександр Омельченко заявив, що "для перевиборів в Києві і Харкові парламенту потрібний привід".

"Наприклад, рішення місцевого референдуму, кримінальна справа щодо мера або рішення суду, - сказав він. - На сьогоднішній день ні в Києві, ні в Харкові, ні в інших містах, де є живі і здорові мери, юридичних підстав для перевиборів немає".

У БЮТ упевнені, що перевибори повинні пройти не пізніше за вересень цього року.

Зокрема народний депутат Олександр Фельдман заявив, що "якщо комісія парламентського комітету з питань держбудівництва, яка створена за поданням харківського губернатора Арсена Авакова, до кінця лютого встановить порушення законодавства з боку Харківської міськради і мера, то Верховна рада зможе призначити перевибори вже на початку травня".

Також і в НУ-НС не поспішають відмовлятися від своїх передвиборних обіцянок.

Так, народний депутат Кирило Куліков сказав, що "пункт про перевибори в Києві зафіксований в коаліційній угоді, і Анатолію Матвієнко його не скасувати".

"Гостра необхідність відчуження Черновецького від влади назріла навіть в рамках чинного законодавства", - підкреслив він. За словами депутата, вибори київського мера "пройдуть вже цією весною".

Сам Леонід Черновецький заявив: "Я не боюся ніяких перевиборів і навпаки вважаю, що в них була б якась користь для киян: по-перше, я їх у будь-якому випадку виграю, а по-друге, це була б відмінна перевірка курсу, обраного мною і моєю командою, а також кінець політичної демагогії незрілих політиків", повідомляє "Комерсант".

Зараз ви читаєте новину «Омельченко: "Переобирати Черновецького і Добкіна немає жодних підстав"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути