Ексклюзиви
середа, 30 січня 2008 16:13

"Росія поволі вмирає і її можна анексувати"

"Росія поволі вмирає і її можна анексувати"
Видання The NewYork Times опублікувало на своїх сторінках просторовий аналіз політичної ситуації в світі під назвою "Прощання з гегемонією". Автор дослідження, американський експерт індійського походження з питань міжнародних відносин Параг Кханна, роздумує і про долю Росії.

На думку експерта, Росію у жодному випадку не можна віднести до наддержав. Більш того, не дивлячись на "загрозливі рухи", країна поступово вмирає, адже її населення щорічно зменшується на півмільйона людей. Цілком може трапитися так, що до 2025 року населення Росії не перевищить число жителів Туреччини, а значить, величезна держава просто втратить сенс існування.

Параг Кханна запевняє, що досить проїхати по Росії, щоб побачити напівзруйновані міста з кварталами неопалювальних квартир і старіючим населенням, цінність якого для держави зменшується у міру віддалення від столиці. Особливо критична ситуація склалася в Сибіру і на Далекому Сході. Люди, і насамперед молодь, виїжджають в більш пристосовані для життя місця, а величезні території заповнюють китайці. Жарт часів холодної війни про те, що "на китайсько-фінському кордоні все спокійно", як ніколи близький до правди.

Росія позбулася своїх західних сателітів майже два десятиліття тому, і Європа, вдаючи, що налякана нафтовою політикою держави, скуповує активи країни. Що більше газу з Північної Африки і нафти з Азербайджану отримує Європа, то менше вона залежить від Росії. В результаті Європейський Банк Реконструкції і Розвитку надає позики, що дозволяють будувати альтернативний державному приватний сектор, а Лондон і Берлін вітають російських мільярдерів, дозволяючи їм, як, наприклад, Борису Березовському, вести відкриту кампанію проти Володимира Путіна. ЄС І США фінансують і навчають активістів, ведучих антиросійську агітацію від Білорусії до Узбекистану. Більш того, деякі західні чиновники запевняють, що анексувати Росію цілком можливо, і це лише питання часу, повідомляє newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «"Росія поволі вмирає і її можна анексувати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути