пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

Підтоплена Параскеєвська церква потребує ремонту

Липнева повінь у Могилеві-Подільському на Вінниччині підтопила Параскеєвську церкву та Миколаївський собор. Їх називають пам"ятками національного значення. На ремонт церкви необхідно 320 тис. грн, собору — 122 тис.

— Ці пам"ятки архітектури і містобудування на балансі міської ради. Ми зробили кошториси на ремонтні роботи, тепер чекаємо грошей. Коли вони надійдуть — ніхто не знає, — каже виконувач обов"язків начальника відділу культури і туризму Могилів-Подільської міськради Оксана Янушкевич, 37 років. — Добре, що на п"ять закладів культури дали мільйон 591 тисячу гривень. Нині відновлюють художню школу, юнацьку бібліотеку та міський парк. Ремонтують музичну школу та Будинок творчості. Їх звели наприкінці XIX століття. У будівлі музшколи жив городничий Хаджі з родиною. А у теперішньому Будинку народної творчості — його челядь.

У Могилеві від стихії постраждали чотири будинки, які мають статус пам"яток культури місцевого значення. Їх відновлюватимуть комерційні структури, що орендують там приміщення.

Дощі пошкодили також церкви у селах Тропова, Слобода-Яришівська та Сугаки Могилів-Подільського району. Ці храми називають пам"ятками культури місцевого значення.

— На культові споруди держава дає кошти, лише якщо це архітектурні пам"ятки, — пояснює заступник начальника відділу у справах релігії Вінницької облдержадміністрації 33-річний Петро Кирилішин.

Зараз ви читаєте новину «Підтоплена Параскеєвська церква потребує ремонту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути