Ексклюзиви
понеділок, 23 червня 2008 12:19

Жванія: Ахметов фінансував НУНС на позачергових виборах Ради

Жванія: Ахметов фінансував НУНС на позачергових виборах Ради
Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Давид Жванія прогнозує подальші виходи депутатів з коаліції.

Про це він сказав в інтерв"ю щотижневику "Контракти".

"Це був перший удар по коаліції. Таких ударів може бути кілька, оскільки "Наша Україна" складається з партії "Єдиний центр" й інших груп, які слухають команди від Банкової (Секретаріату Президента)", - сказав Жванія.

При цьому він зазначив, що депутатська група "Народна самооборона" у Раді не має наміру виходити із фракції НУНС.

"Нам абсолютно не потрібно відпадати від "Нашої України", тому що в нас немає претензій до наших партнерів і друзів по фракції", - уважає Жванія.

Зокрема, депутат вважає за можливе створення в Раді широкої коаліції в складі НУНС і фракції Партії регіонів через те, що, з його слів, фракція НУНС на позачергових парламентських виборах в 2007 році частково фінансувалася за рахунок коштів депутата Ради від ПР Ріната Ахметова.

"Розрахунковий рахунок штабу НУНС був замкнутий на (голові Секретаріату Президента) Вікторі Балозі, тому ми точно не знали, звідки приходили кошти з боку "Нашої України", але здогадалися, що це гроші належали фонду Ріната Ахметова, що оплачував послуги американців (американських політтехнологів) "регіоналам". Отоді ми зрозуміли, що паралельно вибудовують кампанію, націлену на об"єднання НУНС із ПР", - сказав депутат.

З його слів, з моменту створення коаліції всім депутатам було дано доручення критикувати дії Кабінету Міністрів.

Жванія вважає, що в Секретаріаті Президента готується план зі створення коаліції НУНС із ПР.

Раніше Жванія заявив, що не бачить перспективи створення в парламенті нової коаліції замість коаліції Блоку Юлії Тимошенко й НУНС і що кінцевою метою дій Балоги є заняття їм поста виконуючого обов"язки прем"єр-міністра.

6 червня депутати Ради Ігор Рибаков (фракція БЮТ) і Юрій Бут (фракція НУНС) повідомили про рішення вийти зі складу коаліції.

Таким чином, зараз у коаліцію входять 225 депутатів.

Парламентська більшість повинна нараховувати мінімум 226 депутатів, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Жванія: Ахметов фінансував НУНС на позачергових виборах Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути