вівторок, 30 травня 2006 17:30

Китайці подарували ЛАЗу горілку та скелет

Львівський автобусний завод відзначив ювілей — 50 років тому з конвеєра зійшов перший автобус ЛАЗ.

Привітати львів"ян з Росії приїхав двічі Герой СРСР льотчик-космонавт Борис Волинов. Він подарував заводові панно із зображенням першого "космічного автобуса", який доставив на стартовий майданчик Юрія Гагаріна.

— Ми і досі постачаємо автобуси у Центр управління космічними польотами в Росії, — каже голова спостережної ради ЗАТ "ЛАЗ" Ігор Чуркін, 39 років.

На плацу виставили машини, які колись випускав ЛАЗ. Був тут і брат-близнюк знаменитого "космічного автобуса" ЛАЗ-697. Поряд — чотири сучасні моделі: півтораповерховий туристичний "НеоЛАЗ 5208", міський "СітіЛАЗ" і тролейбус "ЛАЗ-Е183" із низькою підлогою та спеціальний "ЛАЗ-АІКС183" для аеропортів. Усі ці автобуси випустили впродовж останніх двох років. Не показали гостям лише дуже довгий експериментальний 18-метровий тролейбус "ЛАЗ-Е291". Його розробили на замовлення міськради Києва й зараз він їздить столицею.

Китайські партнери привезли на ювілей національну горілку і закам"янілу "закуску" — скелет давньої риби. Директор наказав віднести сувеніри в музей заводу.

Зараз ви читаєте новину «Китайці подарували ЛАЗу горілку та скелет ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути