середа, 06 грудня 2023 16:50

Спецтема: Війна Росії проти України

"Слугу народу" випустили в Ізраїль, а опинився він у Флориді - "Схеми"

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Куницький влітку цього року отримав погодження Верховної Ради на виїзд протягом п'яти днів у короткотермінове відрядження до Ізраїлю, але пробув за кордоном майже три тижні.

У проміжку після відрядження і до повернення в Україну "слугу" помітили в аеропорту американського штату Флорида. Про це повідомили "Схеми: корупція в деталях".

В апараті парламенту повідомили, Куницького відрядили до Ізраїлю з 3 по 7 липня "в рамках діяльності депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв'язків з Ізраїлем", де він є співголовою.

Повернувся "слуга" в Україну, лише 22 липня.

Автор: radiosvoboda.org
  "Слуга" не відповів на дзвінки і повідомлення журналістів
"Слуга" не відповів на дзвінки і повідомлення журналістів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто не голосував за заборону московського патріархату. Прізвища нардепів

Журналісти з'ясували, що у проміжку після робочого відрядження і до повернення в Україну Куницький був в аеропорту Флориди.

У цей час в Україні вже діяла заборона для виїзду за кордон для посадовців під час воєнного стану без належних на те підстав.

"Слуга" не відповів на дзвінки і повідомлення журналістів із проханням пояснити, з яких причин він порушив умови дозволу на виїзд.

За даними "Схем", нардеп виїхав з України ввечері 3 липня за дипломатичним паспортом через пункт пропуску "Шегині" на україно-польському кордоні. Підставою стало розпорядження Верховної Ради про відрядження.

На запитання журналістів, хто став ініціатором цього відрядження та хто з керівництва ВР його погоджував, у парламенті не відповіли. Але зазначили, що на відрядження не витрачалися бюджетні кошти.

Звіт за поїздку нардеп подав на ім'я спікера Руслана Стефанчука.

На сайті Верховної Ради інформація про діяльність депутатської групи з міжпарламентських зв'язків з Державою Ізраїль не оновлювалася з жовтня 2021 року.

Куницький повернувся в Україну лише через 15 днів після завершення дат офіційного відрядження, 22 липня. Депутат заїхав в Україну через пункт пропуску на кордоні з Польщею "Шегині".

15 липня Куницький прилетів в аеропорт St. Pete-Clearwater International Airport у штаті Флорида.

За даними "Схем", у США наразі проживають члени родини "слуги". Також у штаті Флорида мешкає помічник Куницького.

В цілому за перші сім місяців 2023 року Куницький пробув за кордоном 54 дні, а торік - 132 дні.

Вчора ЗМІ повідомили, що 51-річний народний депутат від забороненої партії "Опозиційна платформа - За життя" Віталій Борт виїжджав в Угорщину за погодженням Стефанчука. Нардеп пробув за кордоном на 28 днів більше, ніж передбачалося відрядженням.

Зараз ви читаєте новину «"Слугу народу" випустили в Ізраїль, а опинився він у Флориді - "Схеми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути