Ексклюзиви
четвер, 28 березня 2024 12:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Синєгубов оцінив російську загрозу для Харкова й області

Синєгубов оцінив російську загрозу для Харкова й області
Голова Харківської ОВА оцінив воєнну загрозу для регіону. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Куп'янсько-Лиманському напрямку вже понад 10 місяців є концентрація ворожих військ у приблизно 100 тис. Із них безпосередньо воює приблизно 40 тис. окупантів. Інші - це логістика, сили забезпечення, шпиталі.

Противник обстрілює керованими авіаційними бомбами та артилерією абсолютно все прикордоння, заявив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Він оцінив воєнну загрозу для регіону, розкривши подробиці щодо дій російських військових на Куп'янсько-Лиманському напрямку, передає "Главком".

"Наші воїни стримують майже щоденний натиск, коли проводяться штурмові атаки по Куп'янському напрямку, по двох селах - це Синьківка та Табаївка. Відбуваються атаки і на Лиманському напрямку, який розташований трохи нижче", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синєгубов відреагував на заяву Путіна про намір "узяти" Харків

Пріоритетний напрямок ворога - Куп'янський, зокрема ділянка від Куп'янська-Вузлового до річки Оскіл, яку росіяни мали намір захопити ще влітку, потім восени, потім до Нового року, потім до виборів.

"Збройні сили стримують ворога, хоча там відбувається по 7-15 штурмових дій на добу: броньованою технікою, танками, БТР тощо. Тобто це не лише спроби розвідки чи дія якимись диверсійними групами", - пояснив Синєгубов.

Також противник обстрілює керованими авіаційними бомбами та артилерією абсолютно все прикордоння, щоб тероризувати місцеве населення і відволікати ЗСУ від оборони на основних напрямках.

"На півночі області концентрації штурмових військ, принаймні таких, які б мали змогу піти на штурм і відкривати собі новий фронт, ми не бачимо. Проте чітко розуміємо, що і Харків, і Харківська область для Кремля є пріоритетом. Тож маємо слідкувати за військовою обстановкою на нашому прикордонні фактично 24/7, щоб об'єктивно протидіяти тим загрозам, які можуть бути", - наголосив чиновник.

Російські силовики висловили переконання, що Росія може окупувати Харків, проте рішення про новий масштабний наступ ще не ухвалене, написало російське видання "Медуза" із посиланням на джерела.

Зараз ви читаєте новину «Синєгубов оцінив російську загрозу для Харкова й області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути