субота, 18 травня 2024 08:58

У США висловились про запрошення РФ на урочистості з нагоди річниці висадки союзників у Нормандії

У США висловились про запрошення РФ на урочистості з нагоди річниці висадки союзників у Нормандії
У Франції відбудуться урочистості з нагоди 80-ї річниці висадки союзників у Нормандії. Фото: lb.ua

У США залишають за Францією право запрошувати представника Росії на урочистості з нагоди 80-ї річниці висадки союзників у Нормандії під час Другої світової війни.

Однак, у Білому домі не підтримують такої ідеї. Про це пише Politico з посиланням на двох анонімних американських посадовців.

Один із чиновників зазначив, що залишає за урядом Франції, який і організовує святкування в Нормандії, право на ухвалення рішень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон поговорив із Зеленським. Нова зброя від Франції буде найближчим часом

"Але, можливо, це нагадає росіянам, що колись вони справді боролися зі справжніми нацистами, а не з уявними в Україні", - сказав він.

Інший чиновник адміністрації Джо Байдена зазначив, що Білий дім схильний розглядати президента Франції Емманюеля Макрона як людину, яка може мати вплив на Володимира Путіна, і цінує його дипломатичні зусилля в контексті повномасштабної війни в Україні.

За словами посадовця, рішення Парижа запросити російського представника до Нормандії значною мірою розглядалося саме через цю призму.

Перемир'я між Україною та РФ під час Олімпіади не зможе контролюватись, адже в такому випадку для нашої країни є суттєві ризики.

Наразі російському диктатору Володимиру Путіну не вигідний діалог з усім світом, тому для цього потрібен ґрунт, вважає президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «У США висловились про запрошення РФ на урочистості з нагоди річниці висадки союзників у Нормандії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути