середа, 01 травня 2024 12:03

6 моделей американських кросоверів, затребуваних на українському ринку вживаних машин

На ринках б/в авто України левову частку становлять американські кросовери. Вони закуповуються на американських аукціонах та поставляються безпосередньо з країни, де з'явився цей тип автомобіля. Їхня архітектура побудована на базі легкових автомобілів з кузовом, що несе, і додаванням окремих опцій від сегмента SUV - збільшений кліренс, висока посадка водія та ін.

Нижче представлений список паркетників, що часто купуються, складений на основі аналізу продажів компаній, що займаються професійним перегоном машин зі Сполучених Штатів.

Jeep Compass

Компактний паркетник, запущений у серійне виробництво у 2006 році. Збирається на базі нової платформи PM, створеної спільно з японським автобрендом Mitsubishi. Через п'ять років пройшов фейсліфтинг і машина набула рис Гранд Чероки, зберігши автентичну корму.

Багато власників культового б/у авто Jeep Compass замовляють видалення історії автомобіля, після купівлі, щоб зберегти конфіденційність та захистити свою репутацію. У різний час кросовер оснащувався турбодизелямією об'ємом 2 і 2,2 літри, а також 2,4-літровим бензиновим атмосферником. Повний електронний привід зі змінним крутним моментом, що розподіляється між осями.

Автор: vincleaning.com
  Багато власників культового б/у авто Jeep Compass замовляють видалення історії автомобіля, після купівлі, щоб зберегти конфіденційність та захистити свою репутацію
Багато власників культового б/у авто Jeep Compass замовляють видалення історії автомобіля, після купівлі, щоб зберегти конфіденційність та захистити свою репутацію

Nissan Rogue

Компактний кросовер, розроблений для американських покупців. Машини першого покоління, максимально схожі на японський паркетник Ніссан Кашкай, вийшли на ринок на початку 2007 року. Авто має пристойне оснащення вже в базовій комплектації – круїз-контроль, антиблокувальну систему, кондиціонер, автозапуск, ЕСП та ін.

Друга та третя генерації були представлені у 2013 та 2020 році відповідно. Машини 2013 стали майже повним клоном паркетника X-Trail. Останнє на даний момент покоління було трохи зменшено за висотою та довжиною, була оптимізована аеродинаміка, КП почала керуватися джойстиком. При цьому від спорідненості з японським "прототипом" далеко втекти не вдалося. Опціонально встановлювалась цифрова панель приладів.

Автор: vincleaning.com
  Nissan Rogue - компактний кросовер, розроблений для американських покупців
Nissan Rogue - компактний кросовер, розроблений для американських покупців

Lincoln MKC

Паркетник було запущено у продаж влітку 2014 року. Створено на базі платформи кросовера Форд Куга другої генерації. Під капотом встановлюються два бензинові турбомотори об'ємом 2 і 2,3 літра. Вони працюють у парі з 6-ступінчастою АКПП. Для 2019 року займав нішу бюджетного паркетника бренду. Потім ця роль була покладена модель Corsair.

Lincoln Corsair

Ще один компактний кросовер компанії Lincoln. Виведений на ринок у 2019 році. Пропонується в трьох комплектаціях, найбагатша Grand Touring випускається як електрокар і гібрид, що заряджається. Модель комплектується двома бензиновими атмосферними двигунами об'ємом 2 і 2,3 л потужністю від 253 до 284 л. с. Вони працюють разом із 8-ступінчастою автоматичною трансмісією.

Автомобіль поставляється з великим пакетом корисних функцій. Серед них: сучасна мультимедійна система з 8-дюймовим сенсорним дисплеєм, голосовим керуванням та вбудованою навігацією, система моніторингу сліпих зон, контролю рядності, адаптивна підвіска та ін.

Автор: vincleaning.com
  Lincoln Corsair - компактний кросовер компанії Lincoln
Lincoln Corsair - компактний кросовер компанії Lincoln

Dodge Journey

Середньорозмірний паркетник, виведений на ринок у 2008 році. Протягом трьох років входить до списку найбезпечніших автомобілів Chrysler Group. Власникам пропонувалась широка гама силових агрегатів об'ємом від 2.4 до 3.6 літра.

У 2011 році стали випускатися рестайлінгові модифікації з абсолютно новою підвіскою та шестициліндровим двигуном потужністю 283 л. с. Екстер'єр доповнили хромовані насадки на труби випускного тракту, світлодіодна задня оптика та алюмінієві диски діаметром 19 дюймів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як заощадити на бензині та не нашкодити двигуну: головні правила

Cadillac XT4

Субкомпактний паркетник класу люкс виведений на ринок у 2018 році. Випускається у трьох комплектаціях. Порівняно з однокласниками має невеликий дорожній просвіт – 171 мм. Тому модель можна вважати повноцінним городянином і виїзд навіть на незначне бездоріжжя їй протипоказаний.

Кросовер пропонується з турбованим 2-літровим двигуном потужністю 241 л. с. Зовні авто привабливий сучасним дизайном з головним освітленням, що нагадує сімку, і брутальною решіткою радіатора. Інтер'єр оздоблений якісними та практичними матеріалами, які претендують на віднесення до категорії ексклюзивних. На вибір покупців пропонуються виконання з переднім чи прямим приводом.

Досвідчений автомеханік Скотті Кілмер, який має понад 55-річний досвід роботи, попередив водіїв, аби вони припинили робити три поширені помилки і скоротили таким чином витрати бензину у два рази.

За його словами, водіям слід стежити за тиском у шинах та повітряним фільтром, якщо вони хочуть заощадити на бензині. Про це пише Daily Express.

Зараз ви читаєте новину «6 моделей американських кросоверів, затребуваних на українському ринку вживаних машин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути