четвер, 02 травня 2024 19:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Більше сотні зіткнень за добу: ключове з вечірнього зведення Генштабу

Більше сотні зіткнень за добу: ключове з вечірнього зведення Генштабу
Протягом доби на фронті в Україні зафіксовано 106 бойових зіткнень. Фото: Генштаб

Протягом доби на фронті в Україні зафіксовано 106 бойових зіткнень.

Авіація Сил оборони завдала ударів по дев'яти районах зосередження особового складу та одному зенітно-ракетному комплексу противника. Водночас підрозділами ракетних військ завдано ураження по двох складах боєприпасів, одній артилерійській системі та одному зенітно-ракетному комплексу противника. Про це ввечері 2 квітня повідомив Генштаб.

Протягом доби ворог завдав двух ракетних та 58 авіаційних ударів, здійснив 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Банзай-штурми": військовий експерт розповів про тактику окупантів під Часовим Яром

На Куп'янському напрямку нашими воїнами відбито дев'ять атак в районах населених пунктів Синьківка, Новоєгорівка, Кислівка, Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку Силами оборони відбито 12 атак в районах Греківки, Невського та Серебрянського лісництва Луганської області; населених пунктів Терни, Ямполівка, Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 19 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'янське, Роздолівка, Виїмка, Спірне, Новий, Кліщіївка та Іванівське Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 31 атаку в районах населених пунктів Архангельське, Сокіл, Семенівка, Уманське, Калинове, Яснобродівка, Нетайлове та Первомайське Донецької області, де ворог намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Костянтинівка та Урожайне Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 13 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог здійснив одну атаку на позиції наших захисників в районі Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснив три безуспішні атаки на позиції наших військ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області.

Сили оборони відступили на більш захищені позиції західніше Бердичів.

ЗСУ відійшли на більш підготовлені та більш захищені позиції з метою збереження життя та здоров'я бійців. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

За його словами, українські підрозділи перемістились на нові рубежі, західніше Бердичів, Семенівки і Новомихайлівки.

Зараз ви читаєте новину «Більше сотні зіткнень за добу: ключове з вечірнього зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути