понеділок, 29 січня 2024 13:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни втратили на 40% менше техніки, ніж у 2022 році - розвідка

Росіяни втратили на 40% менше техніки, ніж у 2022 році - розвідка
Розвідка Великої Британії назвала кількість знищеної російської бронетехніки. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Від початку повномасштабної війни і до 25 січня 2024 року сухопутні війська Росії втратили в Україні близько 2,6 тис. основних бойових танків та 4,9 тис. інших бойових броньованих машин.

Росіяни втратили на 40% менше техніки, ніж 2022 року, повідомило 29 січня Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"Вельми ймовірно, що зниження темпів знищення бронетехніки відбулося через усе більш позиційний характер конфлікту у 2023 році. А також через те, що РФ провела значну частину року в обороні", - йдеться у свіжому звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент озвучив чисельність української армії

З початку жовтня 2023 року російська армія перейшла у наступ на сході України. За цей період втрати російської бронетехніки збільшилися

"Російські війська втратили до 365 танків і 700 бронемашин, але досягли лише незначного територіального просування. Водночас ворог, імовірно, зможе виробляти не менше 100 танків на місяць, а отже збереже здатність заповнювати бойові втрати і продовжувати цей рівень наступальної активності в найближчому майбутньому", - зазначає британська розвідка.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 29 січня склали 383 180 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1070 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни втратили на 40% менше техніки, ніж у 2022 році - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути