понеділок, 29 квітня 2024 19:45

Назвали продукти, які найкраще їсти перед сном, а яких - уникати

Назвали продукти, які найкраще їсти перед сном, а яких - уникати
Продукти, які корисно їсти перед сном Фото: pinterest

Безсоння негативно позначається на самопочутті і працездатності. Серед основних причин - неправильне харчування.

Певні продукти можуть допомогти уникнути багатьох проблем зі здоров'ям і "відрегулювати" сон. Один з них - ківі. За словами дієтологів, фрукт благотворно впливає на нервову систему, тому найкраще з'їдати пару порцій за годину до сну, пише lady.

Чай - відмінний напій не тільки для ранкового пробудження. Чай з м'ятою, ромашкою або валеріаною допомагає не тільки швидше заснути, але і значно покращує якість нічного відпочинку.

Каші і пластівці вважаються кращим продуктів для сніданку, але також вони допомагають і заснути. Проте перед відходом до сну найкраще перекусити пластівцями з низьким вмістом цукру.

Іншим корисним для сну продуктом вважається вишня. Саме вона містить натуральний мелатонін, який допомагає добре висипатися. Дієтологи запевняють, що найкраще віддати перевагу вишневому десерту з низьким вмістом цукру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно пити алкоголь, щоб виспатися і не почуватися розбитим

А ось від помідорів перед сном краще відмовитися. Вони відносяться до продуктів, що викликають печію, тому ті, хто страждають від проблем зі шлунком можуть зіткнутися з ще більшим нездужанням. Те ж саме відноситься до кетчупів і томатного соусу.

Регулярне вживання в їжу фруктів, овочів і зелені допомагає регулювати вироблення мелатоніну – гормону сну. Особливо важливо високий вміст в їжі вітамінів групи В, що сприяють якісному засипанню.

Якщо безсоння стає звичним явищем щовечора і вам важко вдається заснути, то варто переглянути свій раціон. Споживання деяких продуктів може допомогти вам краще спати.

Наприклад, вишневий сік багатий триптофаном, що викликає мелатонін, а також підвищує рівень інсуліну в організмі, що може зробити тіло трохи "лінивим і сонним". Це дослідження показало, що споживання вишневого соку двічі на день збільшує час сну до 90 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Назвали продукти, які найкраще їсти перед сном, а яких - уникати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути