понеділок, 29 квітня 2024 18:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Плетенчук: росіяни не можуть використовувати Кримський міст у повному обсязі

Плетенчук: росіяни не можуть використовувати Кримський міст у повному обсязі
Потяги не можуть пройти через міст. Фото: ТАСС

Кримський міст є законною ціллю ЗСУ.

Речник ОК "Південь" Дмитро Плетенчук нагадав про загальнодержавну позицію, яку раніше озвучив президент Володимир Зеленський. Вона полягає у тому, що "ця споруда там абсолютно не повинна знаходитися і абсолютно зайва", сказав він в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

Міст зараз не забезпечує військову логістику окупантів в повному обсязі. Тому для РФ особливо важливу роль відіграють такі логістичні хаби як Джанкой.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримський міст знищать у першій половині року - The Guardian

"Якщо ще автомобілями по ньому можна їздити, навіть військовими вантажівками, то повноцінний залізничний склад, наприклад, навіть цистерни з пальним, стоїть на Тамані вже місяцями, їх не пропускають на міст. Тому що немає впевненості в російських окупантів, що цей міст витримає після отриманих пошкоджень, завданих успішною операцією СБУ та ВМС", - пояснив Плетенчук.

Російські загарбники хвилюються через постійні атаки на Кримський міст, всіляко намагаються зберегти цю незаконну конструкцію. Тому ставлять бонові загородження навколо мосту та розраховують на свою протиповітряну оборону.

Однак, потужна зброя може знищити міст. Про це 24 каналу розповів військовий експерт Роман Світан.

За його словами, безпілотники не здатні завдати суттєвої шкоди конструкціям мосту. Для його знищення потрібно застосовувати далекобійні ракети.

Зараз ви читаєте новину «Плетенчук: росіяни не можуть використовувати Кримський міст у повному обсязі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути