середа, 23 березня 2011 08:41

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

З Японії прилетів літак з 58 українцями на борту

З Японії прилетів літак з 58 українцями на борту

Літак авіакомпанії Міжнародні авіалінії України в ніч на середу прилетів з Токіо з евакуйованим громадянами України, Білорусі та Молдови.

"О 0:02 літак прилетів з Токіо, на його борту 53 українців, четверо білорусів і дев'ять громадян Молдови", - повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дікусаров.

Як він зазначив, літак зустрічали представники МЗС, МНС та дипломатичних корпусів Молдови та Білорусі.

Як повідомлялося, в ніч на п'ятницю, 18 березня, з Токіо до Києва прибув Боїнг-737 з 137 пасажирами на борту. Фахівці обстежили українців, які повернулися з Японії, на предмет радіації і прийшли до висновку, що ознак радіаційного забруднення у них немає.

Нагадаємо, в Японії 11 березня сталась серія потужних підземних поштовхів. Епіцентр підземних поштовхів розташовувався поблизу східного узбережжя головного японського острова Хонсю, за 130 км на схід від м. Сендай, 373 км на північний схід від столиці Токіо. Після цього на узбережжя країни обрушилося цунамі. Хвиля цунамі пройшла близько 10 км від узбережжя вглиб країни. Крім того, в Японії сталось і декілька потужних повторних підземних поштовхів.

Землетруси призвели 12 березня до вибуху на атомній електростанції в префектурі Фукусіма і до витоку радіації на підприємстві. В межах 30 км від АЕС була оголошена евакуація. Сьогодні влада Японії заявили відразу про два вибухи водню на третьому реакторі атомної електростанції АЕС у префектурі Фукусіма.

Зараз ви читаєте новину «З Японії прилетів літак з 58 українцями на борту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути