пʼятниця, 19 квітня 2024 13:28

Валерій Пекар назвав сценарій війни, на який Путін зробив ставку

Валерій Пекар назвав сценарій війни, на який Путін зробив ставку
Валерій Пекар вважає, що у війні програє та країна, яка першою зламається цьогоріч. ФОТО: зі сторінки підприємця на Facebook

2024 рік стане роком випробування для українського суспільства на стійкість. Путін робить ставку на ведення війни на виснаження.

Поразка України означатиме поразку Заходу, розповів в інтерв'ю журналу "Країна" підприємець і громадський діяч Валерій Пекар.

"Третій рік війни я б назвав роком стійкості. Ворог обрав стратегію війни на виснаження, і цей рік визначить, чи готові ми до цього. Це рік випробування на стійкість українського суспільства – втомленого й виснаженого, але не готового здаватися. Цей рік визначить, чи ми здатні тримати економіку та розвивати оборонну промисловість. Цей рік визначить, чи здатна російська пропаганда розколоти наше суспільство", – наголосив Пекар.

Проте, на думку експерта, це не означає, що війна триватиме довго – адже Росія має свої вразливості, не менші за наші. Програє та країна, яка першою цьогоріч зламається.

"Війна на виснаження – той сценарій, на який робить ставку Володимир Путін. Це випробування передусім українського суспільства на стійкість та здатність тримати надійні відносини з партнерами попри можливі зміни влади в західних країнах. Якщо цей сценарій затягнеться, нам буде досить важко, аж до суттєвого зменшення оборонної спроможності та необхідності вести переговори на російських умовах", - сказав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія здатна на новий наступ влітку. Але зосередиться на одному-двох напрямках - військовий експерт

Війна на виснаження створює проблеми і у внутрішній політиці України, не даючи можливості провести президентські вибори, стверджує Пекар.

"Фактично сценарій війни на виснаження – це сценарій поразки України, а водночас це поразка й Заходу, адже Росія безумовно продовжить війну й перенесе бойові дії, кібератаки та інформаційні атаки на країни Східної Європи", – підсумував він.

Повне інтерв'ю з Валерієм Пекарем читайте в новому номері журналу "Країна"

Цьогоріч Євросоюз не зможе власними силами перекрити всю збройну підтримку США для України. Бо в ЄС ще поки триває нарощування виробничого потенціалу.

Однак не потрібно розглядати песимістичні сценарії. Впевнений, що в США зрештою ухвалять рішення про надання нам допомоги, заявив в інтерв'ю журналу "Країна" міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Валерій Пекар назвав сценарій війни, на який Путін зробив ставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути