понеділок, 06 травня 2024 12:06

Холодний атмосферний фронт принесе дощі з грозами

Завтра Україну охопить свіжіша повітряна маса з півночі.

Це зумовить зниження температури повітря у західних, північних областях та на Вінниччині до +16...20℃, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook. На решті території України у вівторок тепла погода ще затримається.

"У великодній понеділок в Україні скрізь тепло - краса при +20...25 градусах! Надалі повітря буде в Україні скрізь свіжим, вдень +14...20 градусів, а всередині тижня можливі заморозки. Південно-західний та західний вітер буде найближчої доби поривчастим, часом навіть із штормовими поривами до 15-20 метрів за секунду, обережно! Холодний атмосферний фронт, який перетинатиме територію України, 7 травня принесе дощі з грозами", - написала вона.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  Завтра повітряна маса з півночі зумовить зниження температури повітря у західних, північних областях та на Вінниччині
Завтра повітряна маса з півночі зумовить зниження температури повітря у західних, північних областях та на Вінниччині

У Криму та Приазов'ї опади завтра малоймовірні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики оновили прогноз на понеділок

У Києві 7 травня очікується періодично дощ із грозою. Температура повітря завтра знизиться і протягом дня становитиме +17...19℃. Західний вітер у столиці очікується рвучким.

"Завтра бажано не забути парасолю, одягнутися відповідно прогнозу, а не вибігати з голими плечима та коліньми, тримати неподалік "корвалоли" та "каптопреси" (кому важливо), бо через зміну погоди може й мінятися артеріальний тиск, боліти голова тощо. Понеділок ще святкуємо Великдень, паски доїдаємо і роздаємо родичам, сусідам та друзям, або ріжемо на сухарики, щоб не змарнувати, сьогодні гріємося, завтра та післязавтра одягаємося, зазираючи у прогноз погоди", - додала Діденко.

В Україні літо цього року можливо буде спекотним. На це вказують і розрахунки, і експертні оцінки. Але ймовірно, що не варто очікувати рекордну спеку.

З одного боку очікується нейтральна фаза між "Ель-Ніньйо" та "Ла-Нінья", а з іншого - на планету впливатиме дуже активна сонячна радіація, розповіла завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух.

Зараз ви читаєте новину «Холодний атмосферний фронт принесе дощі з грозами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути