субота, 04 травня 2024 09:34

Щоб не стояти в чергах до ТЦК - у Генштабі дали пораду українцям

Щоб не стояти в чергах до ТЦК - у Генштабі дали пораду українцям
Багато українських чоловіків уже йдуть до ТЦК оновлювати дані. Фото: facebook.com/yan.dobronosov

Щоб не стояти в чергах до територіальних центрів комплектування, охочим оновити свої дані слід спланувати візит не в час пік.

Усі ТЦК в Україні зараз переведені на цілодобовий режим роботи. Про це в інтерв'ю Radio NV розповів представник Генштабу ЗСУ полковник Юрій Глущенко.

За його словами, із 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у центрах надання адміністративних послуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Генштабі розповіли, який термін дії у висновку ВЛК

Представника Генштабу також запитали, чому люди намагаються оновлювати свої дані ще до набуття чинності законом 18 травня.

"Можливо, громадяни таким чином показують свою сумлінність, а, можливо, переймаються, що 60 днів буде недостатньо для того, аби потрапити до ТЦК і оновити свої дані", - сказав Глущенко.

Він наголосив, що ті, хто зараз прибуває до ТЦК для оновлення своїх даних, не будуть зобов'язані знову оновлювати інформацію після набуття чинності законом про мобілізацію.

"Я хотів би додати, що ТЦК переведені на цілодобову роботу, 24/7. Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей у певні години роботи, можливо, потрібно спланувати свій візит до ТЦК таким чином, аби це не був час пік. Можливо, треба прийти о восьмій годині вечора, о дев'ятій - кому як зручно", - додав Глущенко.

У Києві спостерігаються величезні черги біля трьох районних ТЦК та СП. Скупчення чоловіків було помічене, зокрема, біля Солом'янського, Дарницького та Деснянського військкоматів.

Більшість людей прийшли до ТЦК саме оновити свої данні, багато тих, хто прийшов з заявою на відстрочку, чимало студентів, яким потрібні довідки для навчання.

Зараз ви читаєте новину «Щоб не стояти в чергах до ТЦК - у Генштабі дали пораду українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути