субота, 04 травня 2024 10:07

У Зеленського двічі відхилили петицію про розблокування надання західної зброї "Азову"

На сайті президента вже вдруге відхилили петицію про розблокування надання зброї та допомоги 12-й бригаді спеціального призначення "Азов" з боку США.

Причиною вказали те, що вона "не відповідає встановленим вимогам". Про це у Facebook повідомив командир бригади підполковник Денис "Редіс" Прокопенко.

Він нагадав, що "Азов" обороняв Маріуполь у 2022 році із обмеженими ресурсами та застарілими зразками озброєння. Адже з 2017 року у законодавстві США є поправки, які блокують "надання зброї та забезпечення навчання або іншої допомоги для батальйону "Азов".

Автор: facebook.com/Denys Prokopenko
  На сайті президента двічі відхилили петицію щодо надання американської зброї бригаді “Азов”
На сайті президента двічі відхилили петицію щодо надання американської зброї бригаді “Азов”

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не сучасні технології - Редіс назвав, що головне на полі бою

"Азов" неодноразово демонстрував свій професіоналізм та ефективність, але російська пропаганда продовжує сприяти неможливості доступу до сучасної західної зброї для 12-ї бригади "Азов", - зазначив Прокопенко.

Автори петицій зверталися із закликом до політичного керівництва України докласти максимальних зусиль, щоб поправку про заборону надання "Азову" американської зброї вилучили з законів США.

"Сайт офіційного інтернет-представництва Президента України двічі відхилив петицію. "Азов" довів кров'ю свій професіоналізм і рішучість у відбитті російської агресії. Бійці 12-ої бригади "Азов" щодня захищають цивілізований світ і потребують підтримки для отримання сучасного західного озброєння", - додав Прокопенко.

На початок 2024 року у російському полоні залишалися 900 "азовців". Під час великого обміну полоненими 3 січня не повернувся жоден боєць 12-ї бригади спецпризначення "Азов" НГУ, які захищали Маріуполь, заявив командир 12-ї бригади НГУ "Азов" підполковник Денис Прокопенко.

Він наголосив, що бійці 12-ї бригади спецпризначення "Азов" на межі людських можливостей, зробивши неможливе, виконали наказ.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського двічі відхилили петицію про розблокування надання західної зброї "Азову"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути