четвер, 15 лютого 2024 12:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Таїсії Повалій оголосили підозру за трьома статтями

Таїсії Повалій оголосили підозру за трьома статтями

Зрадниці Таїсії Повалій, яка закликала захопити всю Україну, повідомили про заочну підозру.

Служба безпеки зібрала доказову базу на співачку та колишню народну депутатку, яка виправдовує агресивну війну РФ проти України, повідомила 15 лютого пресслужба відомства.

"Напередодні повномасштабного вторгнення росіян вона виїхала до країни-агресорки, де отримала російське громадянство та публічно підтримала Кремль. Під час інтерв'ю московському інтернет-виданню колаборантка вихваляла російського диктатора Володимира Путіна та закликала до захоплення всієї території України. Також вона намагалася дискредитувати українських захисників, які брали участь у боях за Київ", - сказано в повідомленні.

У вересні 2023 року Повалій на запрошення ватажка терористичного угруповання так званої ЛНР Леоніда Пасічника виступила на концерті у тимчасово окупованому Луганську. Тоді прямо зі сцени вона висловилася на підтримку російських загарбників та героїзувала їхню учать у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зібров "злив", де живе син зрадниці Повалій

Ініційована СБУ експертиза підтвердила факти підривної діяльності зловмисниці на користь країни-агресорки.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Повалій про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: колабораційна діяльність; публічні заклики до агресивної війни; виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України.

Оскільки зловмисниця перебуває на території Росії, тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за вчинені злочини.

Блогер Богдан Беспалов повідомив, що паспорт РФ Повалій отримала 24 серпня - в День Незалежності України. Він опублікував фото документів, які підтверджують, що Повалій має російський паспорт. Ця інформація була опублікована на одному з російських державних сайтів.

Зараз ви читаєте новину «Таїсії Повалій оголосили підозру за трьома статтями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути