пʼятниця, 03 травня 2024 16:10

Електрогітари: правила вибору та рекомендації щодо догляду

Одним із найпопулярніших музичних інструментів є електрогітара. З її допомогою можна створювати справжні шедеври. Спочатку вона асоціювалася з рок-музикою, але згодом з її допомогою почали створювати пісні в інших музичних стилях та напрямках. Функціональність електрогітари дозволить легко змінити гучність, тембр та інші параметри.

Автор: secunda.com.ua
 

Формується широкий спектр звуків, а завдяки цьому музикант реалізує не лише свій талант, а й поставлені перед ним завдання. Музикантами може використовуватися та сама електрогітара, при цьому звучання у кожного з них буде інше. Також слід уточнити, що з технічного погляду гітари можуть бути з хамбакерами та синглами.

Правила вибору електрогітари

Якщо це перший музичний інструмент такого типу, слід вибирати цілісний корпус. Такий варіант звичний та максимально простий для всіх. Але якщо улюблені виконавці використовують гітари, де застосовується напівакустичний корпус, можна починати тренуватися і з нею. Форма корпусу формує відчуття гри, тоді як довжина та форма графа впливає на зручність.

Автор: secunda.com.ua
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що можна зробити зі старих компакт-дисків: п'ять цікавих ідей

Корпус із цільного дерева буде коштувати дорого і це потрібно зрозуміти заздалегідь. При цьому подібна конструкція створює ідеальну якість звуку. Різні породи дерева даватимуть різне звучання. Якщо планується грати з широким діапазоном нот, тоді потрібно вибрати 24 лади, хоча стандартна кількість – 22 лади.

Конструкція грифа

Продаються гітари з класичним та безголовим грифом. У другому випадку є кілька переваг, включаючи меншу довжину, відсутність шпильок, а також оригінальне виконання. Додатково грифи класифікуються за кріпленням до корпусу гітари:

• болчені (легкість, доступна ціна та простота в ремонті);

• наскрізні (сустейн ідеальний, вага велика, а також є складності в ремонті);

• вклеєні (резонування та обертонів більше).

Гриф виготовляється з кількох шматків деревини, щоб унеможливити кручення та деформацію під час резонування.

Де придбати електрогітару

Великий вибір варіантів можна знайти на сайті secunda.com.ua, де є каталог із фільтрами для вибору. Надається також експертна допомога з будь-яких питань, а за потреби можна замовити налаштування гітари під свої умови. Кожен товар доповнений детальним описом, характеристиками та фотографіями.

Автор: secunda.com.ua
 

Продукція високої якості вдасться знайти пропозиції для всіх категорій музикантів без винятку. Діє доставка до багатьох міст України, а оплата доступна кількома способами. Завдяки програмі лояльності кожен може розраховувати на додаткові знижки та вигідні ціни.

Зараз ви читаєте новину «Електрогітари: правила вибору та рекомендації щодо догляду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути