вівторок, 07 травня 2024 09:22

Підрахували гонорар Ломаченка за мегабій із Камбососом

Підрахували гонорар Ломаченка за мегабій із Камбососом
Боксер з українським паспортом проведе свій поєдинок в Австралії 12 травня. Фото: instagram.com/lomus_official

Колишній чемпіон світу в трьох дивізіонах Василь Ломаченко за бій проти Джорджа Камбососа отримає гонорар $1,5-2 млн.

Поєдинок між Ломаченком і Камбососом відбудеться 12 травня. Бій за звання чемпіона світу за версією Міжнародної боксерської федерації (IBF) у легкій вазі (до 61,2 кг) відбудеться в Австралії на RAC Arena у Перті. Цей пояс став вакантним після того, як його звільнив Девін Гейні, який перейшов у першу напівсередню вагу, пише "Чемпіон".

"Зараз можна спрогнозувати тільки приблизну суму, тому що вона залежить від результатів продажу цього поєдинку в форматі PPV (pay-per-view - сплачуй та дивись - Gazeta.ua). Зазвичай боксер отримує певний відсоток від цього продажу. Вартість PPV Ломаченко - Камбосос становить 69,95 австралійських доларів, що дорівнює 46 американським доларам. Продаж телетрансляції - основне джерело доходів з івенту (на другому місці - продаж квитків) і, відповідно, має найбільший вплив на формування гонорару боксерів", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Девін Гейні призупинив кар'єру після сенсаційної поразки

Водночас "чистий" гонорар уродженця Білгород-Дністровського навіть за найкращих прогнозів складатиме значно менше $1 млн. Із $2 млн прибутку потрібно сплатити податки в Австралії (боксери платять податки в тій країні, де проводять бій - Gazeta.ua) та гонорари решті членів команди українського боксера.

10% з гонорару піде менеджеру Ломаченка Егісу Клімасу. Також спортсмен ділитиме гонорар навпіл зі своїм батьком і тренером Анатолієм Ломаченком.

"Якщо в світі професійного боксу боксер платить тренеру або 10 відсотків від гонорару, або іншу фіксовану суму, то, Ломаченко-молодший ще на початку своєї професійної боксерської кар'єри наполягав на розподіленні своїх гонорарів із наставником у пропорції 50 на 50", - зазначає видання.

Торік у травні в Лас-Вегасі відбувся бій між Ломаченком і Девіном Гейні за чемпіонські титули за версіями WBC, WBO, WBA та IBF у легкій вазі. Бій тривав 12 раундів. Переможця визначили рішенням суддів, переміг Гейні.

Бій проти Камбососа буде для Ломаченка першим із травня. Камбосос востаннє виходив на ринг влітку, коли переміг Максі Г'юза.

Зараз ви читаєте новину «Підрахували гонорар Ломаченка за мегабій із Камбососом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути