понеділок, 08 квітня 2024 07:48

Пояснили, навіщо Ізраїль відводить війська з півдня Сектору Гази

Пояснили, навіщо Ізраїль відводить війська з півдня Сектору Гази
Ізраїль пояснив США, навіщо відводить війська з півдня Гази. Фото: pixabay.com

Ізраїль відводить свої війська з півдня Сектору Гази для переозброєння та відпочинку. Це крок щодо розвитку війни, а не виведення військ з метою її припинення.

Ізраїль дав зрозуміти Вашингтону, що несподіваний крок із виведення військ з південної частини Гази спрямовано саме на це, заявив у неділю координатор Ради національної безпеки Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі, передає CBS News.

"Водночас ідея, що стоїть за цим кроком, не до кінця зрозуміла. Дані, які ми отримали від них сьогодні вранці, свідчать про те, що це справді в основному перепочинок і переозброєння для військ, які перебувають на місці вже чотири місяці поспіль. Що вони робитимуть з цими військами після відпочинку й переозброєння, я не можу сказати", - зазначив Кірбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЦАХАЛі прокоментували виведення військ з півдня Гази

ЦАХАЛ не надав інформації стосовно того, чи відтермінує штурм міста Рафах на півдні Гази, який, за словами ізраїльських лідерів, необхідний для ліквідації угруповання ХАМАС.

Білий дім в останні тижні чинив тиск на Ізраїль, аби той утримався від військової операції в Рафаху, доки не буде забезпечено належний захист цивільного населення.

Ізраїль завершив активну стадію війни і виводить свої війська з південної частини Сектору Гази. Військові більше не будуть дислокуватися на півдні Гази.

Ізраїль 1 квітня завдав удару по резиденції високопоставлених іранських військових у Сирії. Було зруйновано прибудову іранського консульства.

Загинуло щонайменше троє іранських генералів. Серед них - вищий командир підрозділу Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) "Кудс" Мохаммад Реза Захеді. Офіційно Єрусалим операцію не коментував.

ЦРУ попередило, що впродовж 48 год. Іран може почати військову операцію проти Ізраїлю.

Прем'єр-міністра Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що його країна зможе себе захистити і діятиме згідно з простим принципом: той, хто нападає на Ізраїль або планує напасти, постраждає сам.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, навіщо Ізраїль відводить війська з півдня Сектору Гази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути