вівторок, 30 квітня 2024 14:04

Україна стане членом НАТО після перемоги - Зеленський

Україна стане членом НАТО після перемоги - Зеленський
Президент Володимир Зеленський оцінив шанси України на вступ до НАТО. Фото: president.gov.ua

Україна не зможе стати членом НАТО до перемоги у війні проти Росії, вважає президент Володимир Зеленський.

Про це він заявив під час спільної з генсеком Альянсу Єнсом Столтенбергом зустрічі з офіцерами, які проходять курси професійної військової освіти за стандартами НАТО.

"На мою особисту думку, ми будемо в НАТО, тільки коли переможемо. Я не вважаю, що у час війни нас візьмуть у НАТО. Це для когось ризик з членів НАТО, у когось є просто скепсис через це. Питання про НАТО, це – як правильно сказав генеральний секретар – питання більшості. А більшість – це питання політичне. А щоб політично Україну взяли в Альянс, для цього потрібна перемога", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще не пізно для того, щоб Україна здобула перевагу на полі бою - Столтенберг

За його словами, коли дійде до членства України в Альянсі, то питання сумісності з НАТО та рівня українських військових, вважає Зеленський, "ніхто не буде піднімати".

Президент вважає, що однією із причин сьогоднішньої війни є те, що Україна не була до цього в Альянсі.

"Ще багато років тому був також відповідний скепсис деяких членів, і Росія дуже сильно працювала з нашими сьогоднішніми партнерами, у них був діалог. Вона робила все, щоби Україну не взяли не тільки в НАТО, а щоб в Євросоюз не взяли, щоб Україна просто не розвивалась, і щоб вона не була відірвана від впливу Російської Федерації", – зазначив Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відвідали Національний університет оборони в Києві.

Вони зустрілися зі слухачами, які проходять курси професійної військової підготовки за стандартами НАТО. Столтенберг назвав це одним із прикладів того, як НАТО дедалі більше інтегрує Україну у свою структуру й освітні програми.

Зараз ви читаєте новину «Україна стане членом НАТО після перемоги - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути