середа, 08 травня 2024 14:13

Венеція за 10 днів заробила на туристах €1 млн

Венеція за 10 днів заробила на туристах €1 млн
Від збору звільняються місцеві мешканці, студенти, діти до 14 років та туристи, які залишалися у Венеції на ніч. Фото: pixabay.com

Венеція знайшла спосіб збільшити надходження в бюджет у сезон туризму.

За 10 днів італійське місто заробило на туристах €1 млн, пише DPA.

"Намагаючись захистити об'єкт всесвітньої спадщини ЮНЕСКО від наслідків надмірного туризму, Венеція стала першим великим містом у світі, яке з 26 квітня почало стягувати плату за відвідування. Туристи повинні були платити комісію у розмірі €5. Якщо вони цього не робили, то мусили сплатити штраф у €300", - сказано в повідомленні.

Платити потрібно лише "одноденним туристам". Від збору звільняються місцеві мешканці, студенти, діти до 14 років та туристи, які залишалися у Венеції на ніч. Підтвердженням оплати комісії був спеціальний QR-код.

"Цей експеримент показав дуже гарні результати. Уже до 5 травня місту вдалося заробити €975 тис., що значно перевершувало навіть сміливі очікування. Щороку Венецію відвідує близько 15 млн туристів, тому поповнення бюджету від нової туристичної комісії може бути суттєвим. Втім, місцева влада повідомила, що наразі доходи не покривають витрат на запровадження збору та встановлення квиткової системи", - йдеться у матеріалі.

Тепер плату за в'їзд у місто братимуть лише у суботу та неділю. В середині липня місцеві управлінці повинні зібратися та обговорити подальший розвиток цього експерименту. Якщо новий туристичний збір залишать, то усі гроші скерують на обслуговування доріг, каналів та будинків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венеція запровадила платний в'їзд для туристів

Останній поштовх до нововведення стався після того, як торік ЮНЕСКО пригрозила внести Венецію до свого списку об'єктів спадщини, які перебувають під загрозою, посилаючись на масовий туризм та підвищення рівня води через зміну клімату.

Критики нововведення кажуть, що плата в розмірі €5 з людини навряд чи відлякає більшість туристів. Коли ця ідея була запропонована вперше, йшлося про €10.

В Італії збудують найдовший у світі підвісний міст. Він з'єднає материкову частину Італії з Сицилією через Мессінську протоку.

Зараз ви читаєте новину «Венеція за 10 днів заробила на туристах €1 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути