Якщо у Козака нема російського паспорта, то санкції будуть факапом президента

Їх вводяться виключно проти іноземних громадян чи держав

Що я хочу сказати про указ Зеленського щодо групи каналів Медведчука.

1. Емоційно я в захваті. Більше того, на ці канали я принципово не ходжу. Так, російській інформаційній гідрі намагаються відрубати голову. Я, правда, пам'ятаю, що на місці однієї відрубаної голови у гідри виростають дві, якщо не припекти. І про це далі.

2. Як прихильник правових рішень я в шоці від безграмотності указу. Санкції вводяться виключно проти іноземних громадян чи держав. Але якщо СБУ завтра покаже нам російський паспорт Козака, то тоді можна буде сказати, що гідрі голову припекли. Якщо ж у нього нема іноземного паспорта, то це буде черговий факап президента, який можна порівняти з пуком в калюжу. Проти українських громадян використовують Кримінальний кодекс. За два роки Зеленський міг би це зрозуміти.

Проти українських громадян використовують Кримінальний кодекс

3. Питання з реалізацією указу і з тим, що зараз почнуться крики про атаку на свободу слова. Включаться західні інституції з Дунею Міятович, які не дуже хочуть розбиратися в наших нюансах і зрозуміти, що 112, NewsOne і Zik - це не новинні канали, а пропагандистські. Я просто пам'ятаю істерику на комітетах ПАРЄ, коли Верховна Рада в 2018-му ухвалила постанову "Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" щодо телеканалів "112 Україна" і Newsonе. Добре пам'ятаю.

А ще у мене великі побоювання того, що Зеленський буде відповідати приказці "апетит приходить під час їжі", а значить, наступними можуть бути "Прямий", "1+1" або "Україна-24". Все може бути. Тому я за дотримання законів, хоча більшість наших співгромадян за торжество справедливості. При цьому я пам'ятаю стару мудрість юристів - "Закон не завжди справедливий, а справедливість не завжди законна". Тому я за те, щоб писати закони, які будуть справедливі, і виконувати їх.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі