Суд не працює. Вбивці майданівців спакували валізи і чекають на звільнення з СІЗО

Якщо наша влада стає на бік злочинців, то вона стає сама злочинною і тоді з нею потрібно прощатися

Пам'ятаєте, як Зеленський віддав у Росію беркутівців, які стріляли на Майдані? І який був тоді скандал? Так ось, схоже, нашому не дуже мудрому, але дуже дорогому для всіх нас президенту цього мало. Сьогодні, рівно о 23:59 повинні вийти з СІЗО тітушки, яких звинувачують у тортурах і вбивствах майданівців, зокрема, у вбивстві львів'янина Юрія Вербицького та у викраденні Ігоря Луценка. І серед них Мисливий, який вважається організатором і переховувався довгий час під прикриттям фальшивих документів.

Схема звільнення тепер простіша. Не потрібно довго домовлятися з Путіним, можна просто випустити вбивць на волю.

Прямо зараз суд у Білій Церкві замість того, щоб призначити засідання щодо продовження арешту обвинувачених у вбивстві, нахабно бездіє: дві судді з "трійки" десь у відпустці на морях, хоча вони прекрасно знають, що минає термін арешту. А інших суддів керівництво суду не призначає, у порушення вимог закону. А виконуючий обов'язки глави Білоцерківського суду Шовкопляс щойно повідомив прокурорам, що нічого робити не має наміру. Від слова зовсім. І звичайно ж, робить він це виключно з особистого альтруїзму. Вірите? Я ні.

Дві судді з "трійки" десь у відпустці на морях, хоча вони прекрасно знають, що минає термін арешту

Суд не працює, вбивці вже спакували валізи і чекають, коли їх запросять на вихід з камери, куди їх насилу помістили, а далі вони зникнуть в РФ або на території окупованого Криму. І це стало можливо після того, як суддя Дубановська затягла вирішення питання про продовження терміну арешту, хоча їй прокурори принесли клопотання ще на початку липня.

Але судді зараз просто відпочивають. Втомилися.

Прекрасна судова реформа Зеленського, чи не так? Суд став настільки незалежним, що не залежить вже ні від кримінального процесуального кодексу, ні від совісті. Може, в цьому і була суть реформи судів - припинити правосуддя в Україні як явище? Адже свого часу ці гвалтівники і злодії у владі так багато натерпілися від суддів, що вирішили їм (а заодно і нам всім) помститися?

Суд став настільки незалежним, що не залежить вже ні від кримінального процесуального кодексу, ні від совісті.

Цікаво, чи будуть Єрмак і Зеленський зустрічати злочинців з квітами, коли ті вийдуть з ізолятора без запобіжного заходу взагалі? Або, може, Єрмак із Зеленським просто візьмуть їх на роботу? Але якщо ця операція зі звільнення буде реалізована, то можна з упевненістю говорити, що правосуддя в Україні мертве і на справедливість можна розраховувати лише тому, хто має силу. А якщо наша влада стає на бік злочинців, то вона стає сама злочинною і тоді з нею потрібно прощатися.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі