Путін пожирає Україну. Зеленський тягне час

Надій та ілюзій щодо нашої влади у мене немає

Вісім років тому Путін скористався моментом і захопив Крим. Сьогодні він скористався Зеленським і захопив ОРДЛО. Путін відгризає шматок за шматком частини України. І він не зупиниться. Помиляються ті, хто думає, що загроза вторгнення зникла. Ні, навпаки. Апетит, приходить під час їжі. А Путін пожирає Україну. І цей процес йому подобається. Політика Зеленського, яка нагадує тезу Троцького "ні миру, ні війни", остаточно провалилася. Зараз багато залежить від того, які санкції колективний Захід накладе на всіх, хто взяв участь у цій операції поглинання ОРДЛО та які саме санкції будуть накладені на РФ. Надій та ілюзій щодо нашої влади у мене немає.

При цьому треба звернути увагу на два моменти. Фактично Путін своїм рішенням знищив Мінські домовленості та звільнив Україну від них, але не зняв санкції з РФ. І це для нас звільняє майданчик для маневру, а також відкриває вікно можливостей. Крім того, заява про те, що Росія вживатиме заходів для підтримки фінансової та банківської систем ДНР та ЛНР, виходячи з того, що платіжний засіб там – російський рубль, знімає всі фінансові зобов'язання України перед ОРДЛО. І це час озвучити. А у ОРДЛО тепер майбутнє Абхазії – депресивної території без майбутнього.

У ОРДЛО тепер майбутнє Абхазії – депресивної території без майбутнього

При цьому слід зазначити, що позиція Зеленського вкрай слабка і похмура. Як і його беззмістовний виступ. Він просто тягне час і не ухвалює жодних рішень. Немає ні мобілізації, ні розриву дипломатичних відносин з РФ, ні запровадження віз для громадян РФ, ні навіть адресних санкцій проти всіх, хто своєю участю в Раді безпеки РФ санкціонував визнання ОРДЛО. Немає і запровадження військового стану на території Донецької та Луганської областей. Немає нічого. Замість державницької позиції – лише пук у калюжу.

У такій ситуації саме парламент має стати ініціатором усіх дій, спрямованих на захист інтересів та територіальної цілісності України. Але з огляду на те, що у Верховній Раді сьогодні сидить імпотентна більшість підконтрольна Офісу президента та переляканому Зеленському, то можна не чекати від них якихось дій. На жаль, у період потрясінь ми маємо ту владу, яка здатна лише на дискредитаційні чи корупційні скандали, а не на антикризові рішення. І як же знову не згадати слова Михайла Грушевського, які він сказав понад 100 років тому: "Біда України в тому, що нею керують ті, кому вона не потрібна". На жаль, ці слова не втратили своєї актуальності й сьогодні.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі