Росіяни починають здогадуватися, що вони — витратний матеріал

Тому Путіну мало буде оголосити мобілізацію. Потрібно буде ще відловити призовників

У російських соціальних мережах почали серйозно обговорювати можливу загальну чи масову мобілізацію. Російські диванні ура-патріоти не дуже хочуть ставати гарматним м'ясом для Володимира Путіна і ставляться до цієї теми явно негативно. Цю можливу загальну примусову мобілізацію в РФ вже називають "могілізацією". Кремль бачить цю реакцію і шукає варіант провести мобілізацію потай. Але потай прикликати 150-200 тис. росіян неможливо. Логістика, підготовка та забезпечення явно не впораються. А значить, якщо мобілізацію все ж таки оголосять, то все буде публічно.

Профільні експерти оцінюють можливі летальні втрати російської армії в 30%, ще 30-35% отримають поранення чи інвалідність

Через те, що під заклик потраплять непідготовлені та немотивовані росіяни, експерти вважають, що вони стануть просто гарматним м'ясом, яким намагатимуться завалити українських військових. Це старий радянський метод, який здавна добре використовувався за часів СРСР. Тоді, заради взяття Києва чи Одеси, радянські воєначальники жертвували сотнями тисяч життів воїнів. Схоже, підхід не сильно змінився. Профільні експерти оцінюють можливі летальні втрати російської армії за такої стратегії в 30%. І ще 30-35% отримають поранення або інвалідність. Але Кремль це не лякає. Адже власні громадяни для Путіна — це витратний матеріал і не більше.

Розуміють це й у РФ. Саме тому квасні патріоти не дуже хочуть до армії і шукають всі можливі умови, щоб уникнути служби.

Зараз набір іде переважно в депресивних регіонах РФ, у яких армія — єдиний варіант вирватися з регіону та заробити грошей. Отже, оголосити загальну мобілізацію в РФ буде мало. Потрібно буде ще й відловити призовників. А це буде непросто. В будь-якому випадку, до 9 травня залишилося недовго. Тож незабаром ми дізнаємося, яку модель поведінки вибере Кремль. І не варто довіряти словам Дмитра Пєскова про те, що чутки про призов — це нісенітниця. Нісенітницею він називав і можливість вторгнення в Україну. І ми всі бачимо, що він тоді брехав. Адже Пєсков бреше завжди, коли відкриває рота. У будь-якому разі нам прийдеться утилізувати весь цей рашистське зброд. Тому просто чекаємо та після наказу виконуємо бойове завдання.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі