Фінал у рашистів буде такий самий, як і у нацистів

Росія, яка колись брала участь у війні проти людиноненависницької ідеології, тепер стала її носієм

Герман Герінг, як головний військовий злочинець, був залучений до суду Міжнародного військового трибуналу в Нюрнберзі. Там був найважливішим підсудним. Засуджений до страти через повішення. За дві години до виконання вироку вчинив самогубство у своїй камері.

Вже сидячи у в'язниці під час Нюрнберзького процесу, Герман Герінг дав інтерв'ю психологові Густаву Гілберту.

Герінг каже наступне: "Звичайно, люди не хочуть війни. З якого дива якийсь дурень з ферми захоче ризикувати своїм життям, коли найкраще, що він може отримати в результаті війни - це повернутися назад на свою ферму одним шматком? Звичайно, народ не хоче війни. Звичайно, ніхто не хоче війни ні в Росії, ні в Англії, ні в Америці, ні навіть у Німеччині. Це зрозуміло. Але, зрештою, політика визначається лідерами країни. І змусити народ підтримати політику – це справа легка. І не важливо, що це буде – демократія чи фашистська диктатура, чи парламент, чи комуністична диктатура".

На що Гілберт йому заперечує: "Але в демократії є одна відмінність - народ має можливість висловитися через своїх обраних представників. І в США тільки Конгрес має право оголосити війну". На що Герінг відповідає: "Це, звичайно, все чудово, але мають вони чи не мають вони голосу, народ завжди може бути приведений до слухняності. Це просто: треба тільки сказати йому, що на нього нападають. І при цьому звинуватити пацифістів у відсутності патріотизму і в тому, що вони наражають країну на небезпеку. Це спрацьовує в будь-якій країні".

Це було записано 18 квітня 1946 року, а цитата дана за книгою Гілберта "Нюрнберзький щоденник".

Російські лідери все виправдовують брехливими казками про натівську воєнщину, нацистів, хунту, піндосів і "русский мир"

Минуло 76 років, і Росія технологічно реалізує сказане Герінгом. Кремль культивує війну, мілітаризує суспільство, нагнітає істерію та нападає на своїх сусідів. І все це російські лідери виправдовують брехливими казками про натівську воєнщину, нацистів, хунту, піндосів і "русский мир". Росія давно вже стала країною-агресором, яка слідує за спадщиною Геббельса і Гімлера, але при цьому звинувачує всіх у тому, що це саме вони послідовники нацизму, і намагається перекладати провину на тих, на кого Кремль напав. Російські лідери поводяться так само, як людина, яка наклала собі в штани, але звинувачує оточуючих у тому, що вони винні в цій ситуації і переконує себе, що жити, гадячи собі в штани – це нормально.

Побєдобєсіє - лише один з елементів системи, про яку говорив Герінг і цей елемент, як і багато інших, системно реалізуються в Росії. Хворі на побєдобєсіє не усвідомлюють всього цього. Вони просто погоджуються бути пішаками у великій грі Кремля та жертвами путінських амбіцій. У цьому допомагають Соловйов, Кисельов, Скабєєва, Коц та інші вірні послідовники Геббельса. Все це не хвилювало б мене, якби Росія не була нашим сусідом, і якби я не розумів, до якої глобальної катастрофи це може призвести. І це привело. Росія, яка колись брала участь у війні проти людиноненависницької ідеології, тепер стала її носієм. І ця чума в Росії прогресувала, переросла у повне копіювання нацистської ідеології та символіки, а тепер виродилася у війну проти України. Але фінал у рашистів буде такий самий, як і у нацистів. А може, й гірше.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі