Призначення голови САП — тест на те, чи є у влади бажання здійснювати реформи

Зеленський особисто обіцяв вирішити проблему і президенту Байдену, і фон дер Ляєн. Але нічого не змінилося

Можна мільйон разів сказати "халва", але в роті не стане солодко. А можно скуштувати халви та відчути її смак. Так само можна декілька мільйонів разів проголошувати, що ти всією душею за європейський вибір України, а можна один раз зробити те, що дійсно наблизить Україну до ЄС.

Давайте відверто визнаємо, що керівництво країни в особі ОП тривалий час блокує призначення переможця, і це вже набуло неприйнятних масштабів

Однією з умов початку перемовин про членство у ЕС є призначення голов САП та НАБУ. Це прописано у вимогах щодо проведення реформ. Серед них — призначити керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, "затвердивши визначеного переможця конкурсу". Давайте відверто визнаємо, що керівництво країни в особі ОП тривалий час, від минулого року, блокує призначення переможця, і це вже набуло неприйнятних масштабів, адже Зеленський особисто обіцяв вирішити проблему і президенту Байдену, і фон дер Ляєн — але нічого не змінилося. Через це ЄС пішов на безпрецедентний крок, уперше вимагаючи призначити конкретну людину на посаду. І від цього дійсно залежить просування України до ЄС або відкат від цього процесу. Наші європейські партнери уважно слідкують за тим, що буде. Українці теж чекають на призначення, яке стане початком виконання умов про членство в ЕС.

Призначення голови САП — це тест на те, чи є бажання у Зеленського і влади здійснювати реальні реформи у сфері правосуддя та боротися з корупцією у своєму оточенні. Тож...

Володимир Зеленський, доведіть, будь ласка, всім, що ви дійсно хочете, щоб Україна стала членом ЕС та зробіть цей перший крок на шляху до інтеграції в євроспільноту. Я вірю, що ви зможете це зробити та виконати свою обіцянку перед західними партнерами, і розблокуєте призначення головного прокурора САП. Я таку дію буду підтримувати!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі