Навіть путіноїди починають розуміти, що відбувається

Прихильники Кремля пишуть про те, що солдатам росармії нічим воювати

Люблю читати путіноїдів та прихильників війни, які починають розуміти, що відбувається. Наприклад, Віктор Алксніс. У березні 2022 року він підписав звернення на підтримку вторгнення Росії в Україну. Загалом, та ще мерзота. І він манкурт. Зрадив Латвію і став рашистом. У Латвії він персона нон ґрата. Так от, він нещодавно провів приблизні підрахунки, які показують, що РФ фізично не зможе забезпечити 300 тисяч осіб, мобілізованих до армії, зброєю та бойовою технікою. Це ще одна афера. Мобілізовані росіяни – це справжнє гарматне м'ясо. Далі – його текст.

Це ще одна афера. Мобілізовані росіяни – це реальне гарматне м'ясо

"Отже, на 2022 рік у Росії було заплановано випустити близько 400 танків, бронетранспортерів та бойових машин піхоти. У зв'язку з початком спеціальної військової операції, звичайно ж, ці плани переглянули та значно збільшили виробництво бронетехніки. Звернемося до досвіду Великої Вітчизняної війни. За перший рік війни з 1941-го по 1942-й наша промисловість збільшила виробництво танків у 3,7 раза.

Припустимо, що промисловість РФ зуміла перевершити за своїми можливостями промисловість СРСР тих років і після початку СВО збільшила виробництво бронетехніки вп'ятеро. Тобто за один рік із 400 бронемашин до 2000. Порівняння, звичайно ж, умовне, оскільки в даних по СРСР не враховуються бронетранспортери, а бойових машин піхоти в ті роки не було.

Позавчора президент Путін оголосив про проведення часткової мобілізації, в результаті якої до армії буде призвано 300 тис. осіб. Штат однієї російської мотострілецької дивізії включає 12 тис. особового складу і 749 танків, САУ, БМП та іншої бронетехніки. Тобто мобілізація 300 тис. осіб дозволить сформувати 25 нових мотострілкових дивізій, які потребують 18 750 танків, БМП, САУ та іншої бронетехніки. Але ж ми за рік зуміємо поставити в армію лише дві тисячі одиниць бронетехніки, тобто лише на дві з половиною мотострілецьких дивізій.

Чим воюватимемо? Держаками від лопат? Чи кулеметами "Максим"?

А з чим підуть воювати на фронт решта? Очевидно, аналогічний дефіцит існує і з інших видів зброї та бойової техніки. Чим воюватимемо? Держаками від лопат? Чи кулеметами "Максим"?

Вказані приблизні підрахунки показують, що ми не зможемо забезпечити 300 тисяч осіб, мобілізованих до армії, зброї та бойової техніки.

Ось і прийшла розплата за найбільшу у світовій історії деіндустріалізацію країни, внаслідок якої за останні тридцять років було свідомо знищено тисячі та тисячі підприємств. Причому темпи знищення підприємств різко зросли в останні 20 років після стрибка цін на нафту і поява у керівництва країни ілюзій, що ось тепер заживемо. І все, що нам необхідно, купимо за нафтодолари. Ну і як – купили?"

Ну як? І він не наш симпатик. Особисто я задоволений, що моя оцінка та прогноз щодо можливостей РФ підтверджують навіть прихильники Путіна. Тож і цей Карфаген буде зруйнований. Dixi!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі