Змінитися чи вимерти? У нас в запасі мало часу

Ми можемо зникнути, як зникла Україна сто років тому. Але чи хочемо?

Ідіоти є скрізь. В будь-якій країні. Ідіоти є в Німеччині, Данії та Франції, в Ізраїлі та США, у Мозамбіку та в Анголі, у Венесуелі та в Перу, у Росії та у Північній Кореї. Скрізь. І в демократичних країнах, і в країнах з тотальним порушенням прав і свобод своїх громадян, у країнах із високим рівнем економіки, у країнах з диким ринком і навіть на бензоколонках із ядерною зброєю. Скрізь. Відмінність лише у кількості ідіотів. Що більше ідіотів – то гірше живе країна. Винятки бувають, але рідко.

Чим більше буде серед наших співгромадян дурних і продажних, антиваксерів та членів секти чіпування, ковідодисидентів та любителів вірити чуткам, тим довшим буде наш шлях до доброго та гідного життя

Так от мене не цікавить і не турбує співвідношення ідіотів до розумних у всіх країнах, крім України. Бо я тут мешкаю. І добре розумію, що чим більше розумних співгромадян – тим більше перспектив та можливостей відкривається перед нашою країною. І чим менше розумних громадян, тим... Далі ви самі зможете вивести логічний ланцюжок. Наше громадянське суспільство ще вкрай молоде, а Україна все ще формується як держава. І чим швидше порозумнішають громадяни, тим швидше Україна трансформується у цивілізовану державу. А чим більше буде серед наших співгромадян дурних і продажних, з відсутністю критичного мислення і тих, хто дивиться російські канали, антиваксерів і членів секти чіпування, ковідодисидентів і любителів вірити чуткам, а також тих, хто не розуміє різницю між народним депутатом і депутатом місцевої ради, тих, хто не знає, чим коаліція відрізняється від опозиції, що записано в Конституції і хто має повноваження, тим довшим буде наш шлях до доброго і гідного життя.

І хочу нагадати, що у запасі у нас не так багато часу, якщо пам'ятати про те, що ми не безсмертні. А ще хочу нагадати головний закон еволюції: змінюйся чи вимри. Він актуальний не лише до живих видів, а й до держав. Тому робіть висновки, друзі. І не думайте, що ми є унікальними. У нас просто відсоток розумних менший. Хочете посперечатися? Тоді дайте відповідь самі собі, чому ми так живемо, і робіть все для того, щоб змінити цю ситуацію. Для кожного, для всіх, для України. І якщо ви зі мною незгодні, то не страшно. Для вас. Житимете, як жили. Але без покращень. І хоч я не істина в останній інстанції, але змінюйтесь і змінюйте ситуацію на краще. Я вірю, що це можливо. Або зникнемо, як зникла Україна 100 років тому.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі