Досі купуєте магазинні соуси? Ловіть рецепт швидкого тартару

Він просто ідеально смакує з картопелькою

Обіцяв вам рецепт швидкого та дуже смачного соусу – тримайте! Він підходить до всіх страв з риби – вареної, на пару, білої та червоної. А також ідеально смакує з картоплею, зразами, котлетами та навіть в якості соус для сендвічів. Спробуйте перший раз приготувати за моїм рецептом, а далі раджу вам експерементувати, додаючи в'ялені томати, зелень молодого часнику, артишоки, відварений жовток і навіть подрібнений білок.

Інгредієнти

2 яєчних жовтки

30 г зернової гірчиці

4 г солі

10 г цукру

300 г олії – будь-якої нейтральної або виноградних кісточок

10 г кропу (та естрагону за бажанням)

5 г винного оцту

20 г каперсів

40 г корнішонів

40 г свіжих огірків

100-120 г грецького йогурту або сметани

10 г зеленої цибулі

Приготування

У ємності змішуємо жовтки, гірчицю, сіль і цукор і збиваємо в гарну піну – це допоможе подальшій емульгації соусу (бо майонез – це емульсія).

Потім тонкою цівочкою потроху додаємо рослинну олію – в ідеалі це виноградні кісточки, але підійде будь-яке ніжне або нейтральне: наприклад, оливкове другого віджиму або соняшникове, головне, щоб було без смаку і запаху. Не збивайте суміш, а перемішуйте більше – так краще йде процес.

Коли соус став густим, щільним і ви використали всю олію, додайте оцет або лимонний сік та інші подрібнені інгредієнти. Наприкінці – йогурт чи сметану. Так смак соусу стане більш вишуканим.

Ви можете міняти пропорції й додавати до соусу свої улюблені спеції, трави

Ви можете міняти пропорції й додавати свої улюблені продукти, соус дуже смачний і у кожного шефа буває дуже різним, залежить тільки від фантазії. Мене, наприклад, полонив свіжий естрагон, люблю додати соус барбекю і декілька крапель шрирачі, або свіжозмелений чорний перець – тож фантазуйте й експериментуйте. І не лякайтесь, якщо соус злегка рідкуватий на початку – він стає густішим після холодильника.

Ідеальним на смак соус стає через пару годин – кислуватий, хрусткий, що переливається в роті ароматами та смаками всіх продуктів. Особливо класний післясмак дає естрагон.

Зберігати соус треба у скляній банці під кришкою 7 днів при температурі 4°C.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі