Хотів зʼїсти, але вдавився. Як Путін буде викручуватися?

Він у патовій ситуації, в яку сам себе і загнав

Якщо Захід ставить на стратегічну поразку Росії, це означає, що демонтаж інститутів двосторонніх і багатосторонніх відносин із західними країнами лише прискорюватиметься, стаючи незворотним. Нинішнє послання Володимира Путіна – це геополітичний розрив із Заходом та оголошення його загрозою існуванню Росії. Риторика Путіна стає дедалі більш ідеологізованою, а отже, непримиренною та фанатичною. Розмірковуючи про те, як Захід духовно знищує російський світ, розгортає "санкційну агресію", готується до військових ударів тощо, Путін дає зрозуміти, що дороги назад у нього немає. (С) Тетяна Станова, політолог, для Центру Карнегі.

Путін помилився у всіх своїх очікуваннях і сам загнав себе в куток

Як я й казав раніше, Путін хоче закінчити війну, але за своїх умов. Спочатку він сподівався, що Захід не допомагатиме Україні; потім сподівався, що не даватиме високотехнологічної та наступальної зброї; а далі чекав, коли Захід втомиться. Він помилився у всіх своїх очікуваннях. І він сам загнав себе у кут, коли оголосив окуповані території російськими. Путін пішов на цей крок, сподіваючись, що Захід після цього відмовиться від підтримки України, розуміючи, що Путін за конституцією РФ вже не відмовиться від цих територій. І знову його сподівання не справдилися.

Україна стане для Росії тим, чим вона подавиться, а результат буде таким самим ганебним для Кремля, як був фінал російсько-японської війни

Тепер у нього безвихідь. Якщо він не відмовиться від цих територій, то війна не закінчиться, а якщо відмовиться від них, то його знесуть свої ж. Патова ситуація. Але це його проблема. Виграти війну він не може, адже, крім мотивації українців, необхідно пам'ятати і про військово-економічний потенціал Заходу, який на боці України. Отже, Путін поведе Росію шляхом СРСР – до фінального розвалу. Україна стане для Росії тим, чим вона подавиться, а результат буде таким самим ганебним для Кремля, як був фінал російсько-японської війни. Але Путін погано знає історію та вірить у радянські міфи. Тим болючішим буде для нього зіткнення з реальністю. Фінал передбачуваний.

Залишається відкритим питання ціни, яку заплатить кожна сторона. Росія платитиме цю ціну за амбіції свого правителя, Україна – за право існувати. Тож ця війна до переможного кінця. А перемога буде за Україною та антипутінським альянсом. Інших варіантів немає.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі