Вуха Путіна – чудовий подарунок до сьогоднішнього свята

Втім, це класний презент до будь-якої дати

Війна не скасовує те, що сьогодні з першою зіркою настане свято Пурім. Свято, яке євреї відзначають уже тисячі років і відзначатимуть тисячі років у майбутньому.

Пурім – це найвеселіше свято в іудаїзмі, що символізує радість народу, що врятувався від загибелі. Основний посил свята Пурім – у тому, що будь-яка людина чи суспільство, опинившись у важкій і на перший погляд безвихідній ситуації, не повинна впадати у відчай та втрачати надію. І я вірю, що, незважаючи на війну і всі тяготи, прикрощі та трагедії, Україна пройде всі випробування, народ збадьориться, і ми переможемо всіх ворогів – як зовнішніх, так і внутрішніх, а потім відродимо Україну.

Цього дня ми святкуємо те, що в давнину євреям, які проживали на території Стародавньої Персії, вдалося врятуватися від винищення

Цього року Пурім починається з першою зіркою, сьогодні, 6 березня. Це дуже велике єврейське свято. У цей день ми святкуємо те, що в давнину євреям, які проживають на території Стародавньої Персії, вдалося врятуватися від винищення Аманом, улюбленцем царя Артаксеркса. Одна з традицій – це їсти особливе трикутне печиво з начинкою, яке називається "гоменташі" – "вуха Амана". Чому "вуха"? Справа в тому, що Аман, який хотів винищити євреїв, у результаті був повішений з ганьбою: за перськими законами того часу перед повішенням йому відрізали вуха. Ну і євреї, маючи яскраве почуття гумору, так назвали святкові ласощі.

Я не ображусь, якщо Господь цього року на Пурім зробить мені подарунок у вигляді вух кремлівського Амана

Так от, я не ображусь, якщо Господь цього року на Пурім зробить мені подарунок у вигляді вух кремлівського Амана. Впевнений, що це свято відзначатиме вся Україна. І не лише цього року, а щороку. Але навіть якщо це не вийде сьогодні, я готовий прийняти цей подарунок від Господа будь-якого найближчого дня. Будь-якого!

Складно бажати в таких умовах веселощів, але я все ж таки побажаю нам якнайшвидше побачити перемогу і весело відзначати смерть кремляді Путіна. І все ж таки веселого Пуріма всім! Хаг Пурім самеах!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі