Рашисти планують задіяти Ту-160 в наступних ракетних атаках

Використання цього літака збільшить масу залпу

Командування Повітряних сил розповіло, що причиною однієї із сьогоднішніх нестандартних повітряних тривог був зліт бомбардувальника Ту-160 з аеродрому "Енгельс".

Сигнал специфічний, але до нього потрібно прислухатись дуже уважно.

Починаючи з листопада 2022 року, тобто всі чотири минулі місяці, рашисти чомусь не застосовували Ту-160 для масованих ракетних ударів по території Україні, і навіть для демонстраційних дій проти НАТО такі літаки в повітря майже не підіймали.

Можливо, по причині технічних несправностей, а можливо, по іншим організаційним причинам.

Хоча використання Ту-160 могло б росіянам збільшити масу залпу, бо кожен такий літак може нести аж до 12 крилатих ракет типів Х-555 чи Х-101 (он як на фото), в той час як найбільш "ходовий" стратегічний бомбардувальник ворога Ту-95МС – лише до 6 ракет першого типу чи до 8 ракет другого типу.

Максимальна швидкість Ту-160 – до 2200 км/год, тобто такий бомбардувальник може дуже швидко виходити на рубіж пуску ракет

Максимальна швидкість Ту-160 – до 2200 км/год, тобто такий бомбардувальник може дуже швидко виходити на рубіж пуску ракет.

На супутникових знімках аеродрому "Енгельс" на середину грудня минулого року фіксувались три Ту-160, і в настільки закинутому стані, що ці літаки на стоянках буквально засипало снігом.

Але водночас за 2022 рік рашистський ВПК викотив із цехів два бомбардувальники типу Ту-160М2, виготовлені із заготовок буквально радянських часів (таке в орків називається "воспроизводство").

По суті факторів виходить, що росіяни як мінімум мають намір в подальших ракетних ударах по території України задіяти в тому числі й Ту-160 як більш потужніший бомбовоз.

І приблизно отакі рутинні речі й має на увазі в своїх зведеннях Генштаб ЗСУ, коли у своїх зведеннях сухо фіксує, що "загроза ракетних ударів по всій території України лишається високою".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі