Республіканці vs демократи. Що важливо знати про вибори в США

Для республіканців вкрай важливо, щоб у світі не почали домінувати диктатури

Очевидно, що від результатів президентських виборів у США залежить майбутнє України у війні з російським окупантом. Але дехто дуже боїться, що якщо президентом стане республіканець, то в Америки зміниться ставлення до війни та допомоги Україні в боротьбі із тотальним злом.

На мою думку, бояться тому, бо не розуміють риторики. Республіканці багато речей говорять тому, що вони не можуть брати таку саму позицію, яку й демократи. Якщо демократи в очах американського народу – ті, хто всіх рятують, усіх обіймають, розуміють та хочуть допомогти не так за заслугами, як за умовами, що склалися, то республіканці – жорстко за відповідальність. Вони – пуритани й вважають, що людина сама створює свою реальність та має за неї відповідати. Вони хочуть йти за економічними правилами, за правилами ринку, а не за щедрістю та емоціями. Це дуже важлива відмінність. Тут просто дві різні філософії. І республіканці так вважають не стільки тому, щоб себе якось виділяти, а тому, що хочуть бути правдивими у своїй філософії.

Республіканцям дуже важливо перемогти Росію, тож допомога Україні продовжиться

Я думаю, що якщо республіканці увійдуть у владу, то актуалізуються питання, пов'язані із розвитком військового сектору, домінацією над Росією та будуть вже більш контрольовані й продумані постачання допомоги в Україну. Це не про те, що допомога зникне, просто вона буде іншого плану, щоб усунути питання, мовляв, "гроші можуть йти на корупцію" тощо. Можливо, будуть інші контролі чи щось аналогічне. Але, все одно допомога продовжиться тому, що, як я вже не раз казав, республіканцям дуже важливо перемогти Росію.

Це не означає, що грошей чи зброї буде менше. Я думаю, що грошей може бути навіть більше, тому що США інвестуватимуть в інфраструктуру, у відновлення України. А зброї теж буде не менше тому, що знову ж таки Америка хоче допомагати тим, хто обирає її орієнтиром, партнером, і тому що Росія – більше ворог республіканців, аніж демократів.

Якби Росія виграла, тоді цілком зламалася би концепція "american exceptionalism"

Саме тому республіканці просто не можуть дати Росії виграти. Якби Росія виграла, тоді цілком зламалася би концепція "american exceptionalism". Плюс до цього, у світі почали би домінувати диктатури. Для республіканців дуже важливо, щоб такого не сталося. Тому, вони впевнені, що має бути сильний військовий сектор, що його потрібно розвивати та зміцнювати. Вони вважають, що миру не буде, якщо США не будуть готові перемогти.

Є представники окремих крил Республіканської партії, які продовжують заявляти, мовляв, "це не наша війна, ми не хочемо брати участі в чужих війнах, навіщо нам фінансувати чи допомагати одній зі сторін" тощо...

Ні! Зараз – це наша війна! Це війна із Росією, і, можливо, республіканці використовують цю ситуацію задля того, щоб домінувати і перемогти. Тут бажання перемогти дуже влучно потрапляє у концепцію "американської винятковості". Для республіканців вкрай важливо перемогти у будь-якому разі, незважаючи ні на що.

Оригінал на Site.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі