Ніхто не заважав нам готуватися до війни, а не до шашликів

Маємо якомога швидше подорослішати та позбутися хибних інфантильних поглядів

Бачу, що багато хто незадоволений неквапливим процесом прийняття рішення по передачі України далекобійних ракет Taurus. Поясню три речі.

1. Нам ніхто нічого не винен. Взагалі. Зброя, яку нам передають, – це добровільна допомога. Але без цієї зброї ми б не мали чим воювати.

2. Передають, коли знаходять консенсус всередині політикуму. Передають свої ракети. Яки виробляли для себе. Передають безкоштовно.

3. Ніхто не заважав нам готуватися до війни, а не до шашликів. Ніхто не заважав нам розвивати своє ракетовиробництво замість розпилу бюджетів на "Великому крадівництві". Ніхто не заважав нам створити своє виробництво БПЛА, гранотометів, ліній по випуску мін та снарядів. Щось не подобається? Зробіть самі, й не будете залежити від інших.

Українцям треба вчитися бути вдячними. Українцям треба вчитися забезпечувати себе. Українцям треба навчитися меньше реагувати емоційно і більше прагматично. Все це не просто, але можливо, якщо подорослішати та позбутися хибних інфантильних поглядів. Менше необґрунтованих претензій партнерам. Більше обґрунтованих вимог своїй владі. Чи висловлювати претензії німцям легше?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі