Дотягнути до листопада. Чи буде нова мобілізація у Росії?

У нас є приблизно півтора місяці на те, щоб здивувати Путіна та всіх тарганів у його голові

Насамперед слід пам'ятати, що у РФ всі військові рішення приймаються відповідно до політичних інтересів. Наприклад, армія РФ направила купу зусиль, щоб зупинити ЗСУ на смузі мінних полів, щедро усіяних фортифікаційними спорудами. Наскільки я розумію, "смуга забезпечення" мусила служити буфером, який покликаний прийняти на себе стартовий удар супротивника, щоб уповільнити його просування, поки на основній лінії війська готуються до оборони.

Але Володимиру Путіну було важливо продемонструвати, що "український наступ зазнав невдачі", і тому на цю смугу кидалися та кидалися резерви. І зараз ми стоїмо перед запитанням: чи достатньо їх вбилося, щоб пройти другу лінію стало простіше?

Тут, як то кажуть, помолимося. Час ще є.

А тепер про мобілізацію.

Я вже писав, що другої хвилі не буде, доки в РФ не відбудуться вересневі вибори. Вибори (а точніше, "вибори") відбулися. Що далі?

У мобілізацію на початку 2024 року я не вірю, тому що на березень призначено чергову церемонію привітання Путіна з "обранням"

А далі все одно незрозуміло. Теоретично РФ має віконце у жовтні-грудні, коли цю хвилю можна провести. У мобілізацію на початку 2024 року я не вірю, бо на березень призначено чергову церемонію привітання Путіна з "обранням". Потрібно, щоб на цей момент негатив від вторгнення війни з російського телевізора до російських квартир грунтовно забувся. А ще краще взагалі обійтися без "хвилі" до березня.

Тому в Кремлі напевно ставлять завдання Сергію Шойгу та компанії за будь-яку ціну гальмувати просування ЗСУ до того моменту, як розкиснуть поля та дороги. Їм дуже хотілося б, щоб у листопаді, як і рік тому, український наступ зупинився. І щоб заморозка тривала щонайменше до весни. Тоді можна було б сподіватися дотягнути до березня на особовому складі, що залишився, а після чергового воцаріння вже мобілізувати, як хочеш.

На нашу користь відіграє спотворення інформації, що надходить до Путіна. Він може дивитися на циферки і думати: "Дотягнемо"

Я часто писав, що на нашу користь відіграє спотворення інформації, яка надходить до Путіна. Він може дивитися на перебільшені циферки втрат ЗСУ, применшені циферки втрат РФ і думати: "Дотягнемо".

Але реальність може бути іншою. І тут знову помолимося.

У Путіна є ще один мотив якнайдовше сподіватися пропетляти – йому створили "цифрову мобілізацію". Вона потрібна, щоб від моменту ухвалення рішення до вишикування черг у військкомати минуло якнайменше часу. Особисто я не впевнений, що так і спрацює, але це вже інша історія.

Висновки. Зараз ЗСУ борються не лише з російською армією, але й з часом. Є приблизно півтора місяці на те, щоб здивувати Путіна та всіх тарганів у його голові. І тут ми помолимося втретє і востаннє на сьогодні.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі